Investiguen a set persones pel robatori de 632 tones de garrofa en el territori valencià

S'ha descobert durant una campanya d'inspecció i control en magatzems
El preu de la garrofa s'ha quintuplicat en els últims anys | Cedida

La Policia de la Generalitat ha intervingut un total de 632 tones de garrofa en una operació feta en les últimes setmanes contra l'apropiació indeguda i posterior comercialització de productes agrícoles, per la que s'investiga a set persones.

Segons ha detallat la Generalitat en un comunicat, esta campanya d'inspecció i control en magatzems s'ha posat en marxa a causa de l'increment de la producció de garrofa en agost i setembre, mesos de la recollida d'este producte enel territori valencià, i la seua comercialització irregular en alguns magatzems que «no tenen els permisos i llicències pertinents per a fer esta activitat comercial».

L'operació, efectuada per part de la Policia de la Generalitat en col·laboració amb els equips ROCA de la Guàrdia Civil i Policia Nacional, s'ha saldat amb set persones investigades per apropiació indeguda, falsificació de documents i robatori, algunes d'elles, localitzades a través de l'ús de drons, i amb la localització de quatre magatzems il·legals, 3 en València i 1 en Castelló, i huit amb greus irregularitats, dos en València, quatre en Alacant i dos en Castelló. 

Al marge de les 632 tones intervingudes de garrofa, s'ha comprovat la procedència d'altres 400 tones d'este producte i s'han intervingut també 1,8 tones d'ametla.

El preu de la garrofa s'ha quintuplicat en els últims anys a causa de les seues múltiples propietats alimentoses, farmacèutiques, culinàries i cosmètiques i les seues característiques energètiques, digestives, minerals, entre altres. La Comunitat Valenciana és la principal productora d'Espanya i la primera productora mundial d'este llegum «cada volta més cotitzada pels seus múltiples usos alimentosos, farmacèutics, culinaris i cosmètics».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferida a causa de la caiguda d'un arbre en Alacant" "Agredix a la seua exparella després d'acusar-la d'amagar-li el tabac en València"