Sis persones detingudes per intentar saltar-se un control policial de tancament perimetral d'Alacant

Els detinguts venien des d'Almeria en taxi
Van intentar escapar del control | Ajuntament d'Alacant

Agents de la Policia Nacional que formaven part del dispositiu establit per al control del tancament perimetral de la ciutat d'Alacant amb la finalitat de vigilar el compliment de les noves mesures sanitàries, han detingut a sis persones que van intentar, fent cas omís de les instruccions dels policies, saltar-se un control i accedir a la ciutat.

Els agents estaven esta vesprada de dissabte en un dels controls establits en la ciutat d'Alacant amb la finalitat de fer complir les restriccions d'accés i eixida de la ciutat dictades per la presidència de la Generalitat Valenciana,  concretament en la rotonda de Mèxic sent un dels punts principalment usats per a entrar i eixir de la ciutat en vehicle.

En un determinat moment dos cotxes es van aproximar al dispositiu, que eren dos taxis, i els agents de la Policia Nacional, conjuntament amb altres efectius de la Policia Local d'Alacant, van donar l'alt als cotxes. Un dels conductors dels taxis va explicar als policies que venien de la localitat d'Almeria i que cada un transportava tres ocupants que havien pagat el viatge fins a Alacant. 

Van baixar dels taxis i van fugir

Els agents els van informar que l'accés a la ciutat no estava permés, ja que no es trobaven emparats per cap de les excepcions existents per a això, que per tal motiu havien de donar la volta i tornar al seu punt d'origen. I també els van confirmar que anaven a ser proposats per a sanció per esta infracció.

D'esta forma els dos taxis van començar a circular per la rotonda per a abandonar la zona, si bé en estar un dels semàfors en roig van detindre la seua marxa, moment usat pels sis usuaris dels taxis per a obrir les portes dels vehicles i fugir a la carrera.

En eixe moment va començar una persecució a la carrera que es va produir per diferents carrers de la ciutat fins a arribar a l'Estació d'Autobusos d'Alacant, lloc que els fugitius havien triat per a refugiar-se, i a on van ser localitzats i detinguts per agents de la Policia Nacional.

Els sis arrestats, d'edats compreses entre els 18 i els 32 anys, van ser acusats d'un presumpte delicte de resistència i desobediència per a posteriorment ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant.  Els detinguts es van negar a declarar en les dependències de la Comissaria Provincial d'Alacant i no van voler donar explicacions sobre les raons per a accedir a la ciutat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferit en un accident dins d'un barco en el port de Vinaròs" "Ferit en caure d'una 5a planta d'un edifici en obres en Alacant"