Treballadors protesten a València contra l'ERE salvatge d'H&M: Si no ens escolten, vaga

Moltes famílies depenen del sou d'H&M

Índex Amagar

Els carrers de València han sigut testimonis de la concentració d'este matí dels treballadors d'H&M per a protestar contra el "Salvatge" Expedient de Regulació de Treball que prevé la companyia, amb el tancament de 30 tendes i que pot afectar fins a 1000 treballadors de tota Espanya. Al crit de "si no ens escolten, vaga", han reclamat que la mercantil canvie la seua actitud durant les negociacions.

ProtestaEsta protesta, ha sigut convocada per les federacions FesMC UGT PV i Serveis CCOO PV, i ha arrancat al voltant de les 11:00 hores d'este dissabte davant la tenda que té la multinacional sueca té al carrer Colón de València. Que H&M done garantia de "mecanismes d'empleabilitat que reduïsquen de manera important el nombre de persones afectades, oferint unes condicions indemnitzatories que permeten adhesions voluntàries i garantint un seguiment del procés de transformació amb participació de la plantilla" és l'objectiu de la protesta.

El lemaEl lema "En defensa del treball, no a l'ERE salvatge", ha sigut mostrat en una pancarta pels treballadors. A més han mostrat cartells amb missatges com "Contra els acomiadaments, som un equip", "Fam&Miseria" i "Tots tenim lloc, no vos feu els suecs".

En un moment de la manifestació, passades les 11:30 hores, un grup de manifestants han entrat en la tenda amb fila, de forma ordenada -i complint en tot moment les mesures de seguretat d'higienització de mans i prevenció del coronavirus--, ondejant les seues banderes sindicals i mostrant les seues pancartes. Han recorregut la tenda fins al pis superior corejant les consignes 'No ens n'anem, no ens acomiaden', 'Si no ens escolten, vaga, vaga, vaga' i 'som un equip'.

Mar González, delegada del Comité d'Empresa de H&M en València per part d'UGT, ha explicat en declaracions a Europa Press que la concentració és una "senyal de protesta" en mig d'unes negociacions en les quals volen "fer pressió" per a evitar els 1000 acomiadaments i el tancament de 30 tendes, tres d'elles en València, així com "modificacions del contracte per l'article 41". "Ens n'anem directament a l'ERE, moltes famílies mengem del sou que tenim en H&M, on moltes som mares que depenem únicament d'este sou", ha lamentat.

"Ens han tingut un any entrant i eixint de l'ERTE i ara de sobte ens claven en un ERE quan a més ens han estat fent, per la digitalització, fer a tots els clients membres de H&M, per a tindre'ls enganxats en la part online, i ara que ja tenen gran majoria de clients, ens fan un ERE i ens envien al carrer, amb la precarietat de salaris que hem tingut durant tot un any", ha denunciat.

Pròximes vaguesPer tot açò és pel que els treballadors han convocat parar el dia 14 en torns de matí de 12.00 a 14.00 i altre a la vesprada de 18.00 a 20.00 i vagues de 24 hores els dies 19 i 21 coincidint amb les últimes reunions de les taules de negociacions, segons ha detallat la delegada sindical.

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ferit un home després de sofrir un accident amb un tractor en Casas del Rei" "La Policia Nacional deté a quatre persones per delictes relatius a la prostitució"