Tres persones detingudes per estafar a una anciana més de 68.000 euros

A més d'abonar productes i serveis, els autors del fet es van servir del datàfon d'un taxi per a obtindre quantioses quantitats de diners en efectiu

Agents de la Policia Nacional de Castelló, han identificat, localitzat i detingut a dos conductors de taxi i a una dona, per delicte d'estafa, després de l'apropiació fraudulenta de més de 68.000 euros en 300 càrrecs fraudulents realitzats a la targeta d'una anciana.

La investigació es va iniciar després de la denúncia interposada a Granada per una dona que manifestava haver sigut víctima d'una estafa, perpetrada durant diversos mesos, en els quals havien sigut efectuats càrrecs fraudulents en el seu compte bancari, per un import superior als 68.000 euros. La víctima, d'avançada edat, es va adonar de l'estafa, transcorreguts diversos mesos des del seu inici.

En el transcurs de la investigació, amb l'anàlisi i estudi exhaustiu dels documents i dades financeres obtingudes, els investigadors de la Policia Nacional han pogut determinar que el modus operandi dels autors consistia, d'una banda, a contractar i gaudir serveis abonats amb càrrec al compte bancari de la víctima, i per una altra, en l'obtenció de diners en efectiu.

Els estafadors, després d'obtindre les dades associades a la targeta bancària, se li feien els càrrecs com a forma de pagament de serveis i productes, incloent-hi, entre altres, quotes de contractes i estades en hotels. Per a això, introduïa de manera manual de les dades de la targeta en els datàfons dels comerços i empreses mitjançant una manera específica de pagament.

D'altra banda, com a forma d'obtenció de diners en efectiu, l'autora dels fets realitzava pagaments a través del datàfon d'un taxi per serveis que en realitat mai es van arribar a produir. A continuació, els dos taxistes transferien una part d'aqueixes quantitats de diners a l'autora, repartint-se d'aquesta manera els beneficis entre els tres implicats.

Una de les detingudes compta amb antecedents policials per fets similars.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Desarticulen una organització dedicada a la immigració il·legal" "Una parella apareix morta en el llit de la seua casa a Llucena (Castelló)"