València és la ciutat on més s'utilitza la bicicleta de tota Espanya

Els carrils bici s'utilitzen un 28% més que fa un any

València s'ha convertit en la ciutat espanyola on més s'utilitza la bicicleta, tant la pública com la privada. Així ho assegura un estudi recent del Centre de Demoscòpia de Mobilitat. Com ha informat 'Levante-EMV', este estudi revela que el 9,4% dels usuaris de la capital del Túria gasta el Valenbisi com un dels mitjans de transport diaris, mentre que un 17,5% assegura que es mou amb la seua pròpia bici. Les dos opcions juntes representarien un 26,9% dels desplaçaments, superant així a la resta de ciutats de l'estat espanyol en l'ús d'este mitjà de transport. València, donada la seua fisonomia presenta les condicions òptimes per a albergar sense problema carrils bici a l'abast de tot el món. Sent una ciutat plana i còmoda, és l'opció per als transports diaris de molts ciutadans i també una manera diferent de visitar la ciutat per als turistes que cada vegada més contracten serveis de lloguer de bicicletes.

En el passat mes d'octubre els diferents trams de la ciutat van créixer un 28% de mitjana respecte al mateix mes de l'any passat, un augment molt significatiu que té una relació directa amb la posada en marxa del famós Anell Ciclista que ha propiciat tant bones crítiques com molta polèmica. Siga com siga, el fet és que estos quilòmetres de carril bici que ha incorporat la ciutat i que la travessen de manera circular han incrementat l'afluència de ciclistes i nous usuaris. De fet, este mes d'octubre la millora en la intensitat diària ha sigut d'un 26% més que en el mes d'abril (també perquè s'han acabat de construir alguns trams).
 

En l'informe del Centre de Demoscòpia de Mobilitat anomenat 'Españoles ante la Nueva Movilidad', es confirma que els modes de transport estan canviant en el 'cap i casal' i els ciclistes cada vegada utilitzen més l'espai per a ells. L'estudi assenyala que la bicicleta pública s'utilitza en València sobretot, al capdavant amb un 9,40%; seguit de Sevilla amb un 6,52%, Barcelona, un 4,10% i Madrid, un 1,55%. Per altra banda torbaríem la bici particular que és utilitzada per més gent encara; un 17,52% dels enquestats en València; el 14,13% en Sevilla; el 7,25% en Màlaga, el 6,83% a Barcelona i un 4,1% en Madrid. Este estudi, publicat ahir, va reflexar també els hàbits de transport i preferències dels valencians.

Un 52,5% van assegurar que utilitzen principalment el cotxe particular, seguit del transport públic, amb un 41,4%; després el metro, un 29% o que van caminant, un 28,2%. La bici particular tindria un 17,5% de les preferències, que si se sumaren a la bici pública Valenbisi, sumarien un 26,9%. Els valencians, si més no, preferirien poder canviar de mitjà de transport preferint en primer lloc el metro i seguidament l'autobús públic amb un 36,2% i un 31,3% respectivament, i després trobaríem la bici amb un 21,5%. La gran majoria, com veiem apostaria per un transport públic

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"S'anuncien grans prediccions turístiques per al pont de desembre a la Comunitat" "Persecució boja als carrers de València"