Un veí de Paterna presumpte autor d'un delicte d'estafa

La Guàrdia Civil va investigar a un veí de Paterna (València), com a presumpte autor d'un delicte d'estafa

L'Equip @ de Milladoiro en col·laboració amb l'Equip de Delictes Tecnològics (EDITI) de València va investigar a un home com a presumpte autor d'un delicte d'estafa en la modalitat de "sextorsión" en la fase d'explotació de l'operació Arpu.

Denúncia interposada

L'esmentada operació es va iniciar arran de la denúncia interposada per la víctima en les dependències oficials de la Guàrdia Civil a Arzúa.

Oferia serveis d'índole sexual

En la mateixa comunicava que després d'haver contactat amb una persona que suposadament oferia serveis d'índole sexual a través d'una sèrie d'anuncis inserits en els mitjans de comunicació, va començar a rebre missatges i crides amenaçadores perquè ingressés diverses quantitats de diners per a no publicitar els fets.

Extorsió

El perjudicat va accedir a l'ingrés de la primera quantitat sol·licitada considerant que així satisfaria la demanda dels extorsionadors, comprovant que després de realitzar els ingressos en un breu de temps tornava a rebre una nova comunicació sol·licitant-li una nova quantitat de diners, abonant un total de 3.600€ abans de denunciar l'extorsió.

La Guàrdia Civil va investigar els fets a fi de corroborar la veracitat dels mateixos i la identificació de l'autor o autors de l'il·lícit.

Víctima d'una estafa

En el transcurs de la recerca els components de l'Equip @ van constatar que el perjudicat havia estat víctima d'una estafa consistent en la inserció d'un fals anunci en les pàgines de contactes els mitjans de comunicació en què es publicitaven tot tipus de serveis de caràcter sexual.

Missatges i crides amenaçadores

Al cap de pocs dies de contactar les mates telefònicament amb la suposada persona que oferia estos serveis, començaven a rebre en el seu telèfon missatges i trucades amenaçadores per no acudir a una trobada o haver-los fet perdre el temps, exigint-los una quantitat de diners per no publicitar el fet.

Identificació del presumpte autor

Després de l'estudi minuciós de la informació recaptada, els components de l'esmentat Equip van aconseguir la identificació plena del presumpte autor de l'il·lícit, resultant ser un veí de Paterna (València).

Una vegada coneguda l'autoria l'Equip @ va sol·licitar la col·laboració del EDITE de València per a procedir a la seua recerca com a presumpte autor d'un delicte d'estafa en la modalitat de "sextorsión".

L'investigat, juntament amb les actuacions realitzades, va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció d'Arzúa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"S'incendien els vehicles de dos accidents de trànsit a Castelló" "Una dona mata al seu marit després d'una discussió i avisa a la Policia"