El virus informàtic 'Loapi' és capaç de destruir físicament un telèfon mòbil

Pot sobreescalfar el dispositiu fent un ús accelerat del seu processador
El virus informàtic 'Loapi' és capaç de destruir físicament un telèfon mòbil  | cedida

Un nou virus informàtic anomenat 'Loapi' comença a estendre's pels dispositius mòbils del nostre país i és capaç de destruir, fins i tot físicament, el nostre mòbil. Així ho ha informat 'elCorreo.com', que fins i tot adverteix que una de les empreses més grans dedicades a combatre les amenaces d'aquest tipus, Kapersky, s'ha vist sorpresa pel virus.

  

  

Aquest nou virus ataca al nostre dispositiu de diferents maneres, cadascuna d'elles tan nociva com l'anterior. En primer lloc, un dels seus principals perills és que s'instal·la d'una forma molt fàcil en el nostre telèfon, siga a través d'aplicacions no oficials o de visitar segons quines pàgines web.

Publicitat abusiva, robatori d'informació personal i sobreescalfament del telèfon

Una vegada instal·lat, el virus comença a afegir contingut que no desitgem, especialment en forma d'aplicacions que nosaltres no ens hem descarregat, a més de disparar la quantitat de publicitat molesta que veiem.

Tot això fa augmentar l'ús del sistema del nostre telèfon, que acaba saturant al processador en fer-lo treballar a una alta velocitat durant tot el dia. Així, el sobreescalfament del terminal mòbil pot acabar provocant que el nostre telèfon tire fum, literalment. 

  

A més, el virus també és capaç d'accedir a la informació que nosaltres emmagatzemem en el telèfon, com contrasenyes o dades bancàries que poden portar a terceres persones a comprar sense el nostre consentiment.

 

Els experts recomanen desactivar l'opció que permet descarregat contingut de fonts desconegudes

Els experts en la seguretat cibernètica aconsellen no instal·lar aplicacions que no provinguin d'un proveïdor oficial, com Apple Store o Google Play, i mai descarregar-se aplicacions o arxius que ens suggereixin des de 'bàners' publicitaris o pàgines de dubtosa procedència. 

  

En aquest sentit, recomanen també buscar una opció que tots els telèfons tenen, i que impedeix al dispositiu la descàrrega d'aplicacions des de fonts desconegudes i externes. Normalment podreu trobar aquesta opció en la configuració del vostre telèfon, en l'apartat 'Seguretat', i una de les opcions us permetrà «la instal·lació d'aplicacions d'origen desconegut». Aquesta opció ha d'estar desactivada per augmentar la seguretat del nostre telèfon mòbil.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"LLISTA: Els 5 millors formatges que pots comprar en el súper per menys de 5€" "LLISTA: 5 consells per què el wifi de la teua casa siga més ràpid"