El ximpanzé nascut en Bioparc és mascle i es dirà Coco

El nou ximpanzé, d'una espècie en perill d'extinció, es dirà Coco
El ximpanzé nascut en Bioparc és mascle i es dirà Coco | Bioparc València

 

El passat mes de de juliol naixia en Bioparc València el ximpanzé de la subespècie Pa troglodytes verus que va nàixer el passat mes de juliol en Bioparc és un mascle i es dirà Coco en memòria del mascle reproductor que va viure en Vivers i pare del grup de ximpanzés que en 2008 es va traslladar a este recinte, segons ha informat el parc en un comunicat

   

La conducta dels progenitors, Moreno, el mascle reproductor, i Noelia està sent «molt adequada i afectuosa» a pesar que «no són grans experts en la criança». Així, la mare està comptant amb el «gran suport» de la resta de femelles del grup i la vigilància «constant» de l'equip de cuidadors que van rebre este naixement amb «gran alegria».

És una especie en perill d'extinció

Este naixement és a més «una gran notícia» per a la subespècie, ja que es troba en perill d'extinció i Bioparc València ha estat designat seu de l'important programa internacional de conservació.

  

Ara, conegut que «el bebè» és mascle, l'equip ha triat el nom de Coco per a ell en record al mascle reproductor del grup de ximpanzés del zoo de Vivers que posteriorment es va traslladar a Bioparc en 2008. Encara que no existix relació parental entre la cria i el mascle de Vivers, ja que també pertanyen a diferents subespècies, s'ha volgut que des de Bioparc «es puga escriure ara una història de futur que continue a la del primer Coco», han aclarit.

Coco, el mascle de Vivers, va morir el 2005

Com a molts animals, la seua història va començar en un circ i va acabar en un zoo, el de Vivers, on va viure 27 anys fins a la seua mort en 2005 als 30 anys sense arribar a conèixer el que seria pocs anys després el nou parc d'animals de la ciutat. La història d'esta petita cria comença per un Programa de Preservació d'una subespècie amenaçada com a esperança de supervivència de la mateixa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Inspeccionats 3 comerços d'Alacant per estes vendes" "URGENT: L'aeroport d'Alacant el més afectat per la vaga de Ryanair"