Iker Jiménez: «Ho acabe de vore i estic impactat. No hi ha res a fer»

El presentador de 'Cuarto Milenio' mostra la seua visió més pessimista sobre la pandèmia de la Covid-19
Iker Jiménez no entén que els bars estiguen plens de gent | cedida

La recent pujada dels contagis i la gran velocitat de transmissió, ha fet canviar els plans que tenien molts ciutadans per a estes Festes de Nadal. No obstant això, al marge del disgust per les noves restriccions que s'han imposat, hi ha por a l'arribada d'una tercera onada. Iker Jiménez ha abordat un dia més la situació actual de la Covid-19.

El presentador de 'Cuarto Milenio' ha comptat amb la presència de doctor César Carballo, metge adjunt d'Urgències de l'Hospital Ramón y Cajal en Madrid, que ha assegurat que només hi ha dos formes d'evitar una nova onada de contagis.

Els dos factors que poden evitar la tercera onada

Encara estem en una situació epidemiològica molt delicada, però es pot evitar l'arribada d'una nova onada. Des del programa 'Informe Covid', el doctor César Carballo ha explicat com posar fi a l'increment de contagis: «L'únic que podem fer és confinar-nos o donar suport a l'ús massiu de l'autotest per tal que hi haja una detecció ràpida, que puguem repetir en casa cada poc temps».

A demés, l'expert ha aprofitat l'ocasió per a dirigir-se a Pedro Sánchez demanant-li una reacció per part de l'Executiu espanyol: «El govern podria fer tests massius cada cinc dies, encara que això li coste 1.500 o 2.000 milions d'euros. Pot paréixer molt, però no arriba a l'1% del que podríem gastar si deixem que les coses seguisquen el seu curs».

Com és habitual, Carballo s'ha sumat a l'opinió de molts experts que han criticat que es permeta la mobilitat per les Festes de Nadal. El doctor ha posat com a exemple Alemanya, a on Angela Merkel ha decidit tancar el país: «El que ha fet Merkel és la mesura d'una líder. El líder li dona al país el que necessita i no el que vol sentir, i ací estan dient el que volem sentir. Gener pot ser un horror», ha advertit Carballo.

Iker Jiménez explota

El periodista basc no ha pogut contindre la ràbia recordant el que va vore fa uns dies. Des de què va començar la pandèmia, fins i tot molt abans, Iker Jiménez va decidir informar sobre tots els aspectes del nou virus que començava a donar els seus primers passos en el món. Molts van criticar-lo per ser alarmista, però finalment ha acabat tenint raó.

A voltes és millor pecar de previngut que acabar caient en la irresponsabilitat i assumir les conseqüències. Este és el paper que ha decidit exercir el periodista a pesar d'haver rebut moltes crítiques. Per això, no va poder contindre la ràbia quan va vore el que passava en el carrer. 

«M'he quedat impactat quan he vist restaurants plens i la gent sense mascareta. Em pregunte què pensen estes persones. Em pareix inconcebible» va publicar Jiménez en el seu compte de Twitter a on admetia de manera rotunda: «No hi ha res a fer». Este missatge pessimista d'Iker Jiménez ha sigut compartit per molts dels seus seguidors, que han denunciat la poca responsabilitat d'una part de la població que seguix vivint aliena a la pandèmia. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les dos col·laboradores de 'Sálvame' que no s'aguanten" "Jesé, en l'atur després de la cridada a Aurah Ruiz"