L’hivern tornarà coincidint amb l’arribada de la primavera durant la setmana

Imatge d'un nen amb paraigua en un dia de fred

El temps canviarà radicalment a mitjans de setmana | Arxiu


Rebre les notícies de València Diari

 

L’hivern està a punt d’acabar, però encara no ho ha dit tot este any en casa nostra. I és que, en este sentit, tot indica que, de cara als últims dies d’esta setmana, una glopada d’aire fred provinent del centre d’Europa farà baixar clarament les temperatures amb ambient hivernal i l’arribada d’algunes precipitacions que poden ser en forma de neu per baix dels 1.000 metres.

 

Quan torna el fred?

Els canvis els començarem a notar ja el dijous amb un descens destacat de les temperatures i l’arribada d’alguns arruixons. L’ambient serà clarament més fresc o fred després de dies amb sensació primaveral. Divendres, dia de Sant Josep, seguirà el temps mogut amb nous arruixons i compte amb la cota de neu, ja que se situarà al voltant dels 700 metres possiblement.

 

Encara més atents haurem d’estar de cara al cap de setmana, ja que podríem tenir un temporal de pluges i neu amb una cota que es mouria entre els 800 i 1.100 metres només, però este extrem dependrà de com s’acabe ubicant una borrasca que afectarà gran part de la península Ibèrica. Tot coincidirà amb l’arribada de la primavera el dissabte, 20 de març.

 

Mapa de previsió a València el 19 de març del 2021

Mapa de previsió en València de cara al divendres | Aemet

 

En tot cas, es tracta d’una situació complicada que haurem d’anar seguint amb molta atenció, ja que, si bé el fred el tenim assegurant amb màximes que, les més altes, es mouran entre els 9º i 14º, el cert és que la precipitació i la cota de neu poden variar encara molt.

 

Calma fins al moment

Fins que no arribe este important canvi de temps a partir de dijous, el temps es mantindrà molt tranquil i plàcid al principi d’esta setmana, amb fred moderat de nit i migdies pràcticament primaverals. Compte encara fins dimarts amb el vent de mestral en l’interior de les comarques de Castelló. El sol dominarà amb molt poques excepcions.  

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies