Dani Rovira desmunta a Toni Cantó amb un sol tuit: Georgie Dann, faça’m el favor

Toni Cantó ha estat nomenat com a director de l’Oficina de l’Espanyol de la Comunitat de Madrid convertint-se així en un dels protagonistes de la setmana. Ara torna a ser-ho, però per un motiu molt diferent, per unes declaracions que Cantó va fer en 2019 a “l’Espanyol” en les quals assegurava: “No puc treballar a Catalunya per fer teatre en espanyol”.

Este titular ha estat recuperat ràpidament pel conegut actor Dani Rovira, al qual ha sobrenomenat “Georgie Dann“, tot un homenatge al seu popular single “El Chiringuito“. Twitter s’ha encés amb milers de reaccions.

<

>

<

>

<

>

Polèmica per la creació d’una Oficina de l’Espanyol

La polèmica per la creació d’una Oficina de l’Espanyol en la Comunitat de Madrid, per a la qual Ayuso ha posat al capdavant a Toni Cantó i un sou anual de 75.800 euros. Després de l’anunci que ha aixecat dures crítiques, ha arribat el torn de les explicacions del mateix Cantó, en les quals defensa que la “virulència de l’esquerra” contra este nomenament es deu a un odi latent a tot el que tinga a veure amb l’idioma que parla la immensa majoria d’habitants d’este país. En efecte, la falsa guerra contra el castellà a Catalunya, València o Euskadi sempre ha estat la bandera en la qual Cantó ha embolicat el seu treball polític.

Dani Rovira ha posat en el seu lloc a Cantó

Toni Cantó, el responsable de la “Oficina de l’Espanyol” en el nou govern madrileny d’Isabel Ayuso va comptar en 2019 en una entrevista que portava anys sense treballar a Catalunya per no fer-ho en llengua catalana i ho justificava ací: “És obvi que hi ha territoris on ja no pots treballar per fer teatre en espanyol, com a Catalunya. Jo fa anys que no puc treballar allí i li passa a moltíssimes companyies, és una reculada brutal. Si et signifiques políticament en este país, pagues un preu. Sé que hi ha llocs als quals no podré anar i em sembla una vergonya. Els artistes són castigats per això i així s’aconsegueix una societat cada vegada més limitada“, assegurava Cantó en L’Espanyol.

Aprofitant el seu nomenament públic

Rovira ha utilitzat estes declaracions per a desacreditar-li esposant la seua pròpia experiència. “Igual he fet més de 300 actuacions a Catalunya, no sols en castellà, sinó amb el meu accent andalús, i la gent sempre m’ha rebut encantada i amb molt d’afecte. Així que, senyor Georgie Dann, faça’m el favor, si us plau“, va escriure Dani Rovira en el seu compte personal de Twitter.

Ana Morgade, Pepón Nieto o Agustín Jiménez han estat alguns dels actors que han desmentit les declaracions del valencià

Ara, una de les primeres a atacar la figura de Cantó ha estat Ana Morgade, que ha publicat un contundent tuit desmentint les paraules del valencià. “No, ‘chato’: jo he treballat en teatre a Catalunya parlant en castellà tant com he volgut, fent obres, xous de impro i standup. No et contracten perquè ets més dolent que la droga“, va expressar.

<

>

La mateixa línia la va seguir l’humorista Agustín Jiménez: “Totes les setmanes vaig a Catalunya a actuar en castellà i mai he tingut problema. Toni, a veure si el teu serà una altra cosa“, va comentar ell.

I no han estat els únics enfadats amb les paraules del polític. Per part seua, Pepón Nieto va escriure: “He treballat a Catalunya moltes vegades. En cinema, teatre i sèries de televisió. En espanyol, no parle un altre idioma, i mai he tingut cap problema per a fer-lo”.

<

>

Més reaccions

Per part seua, José Corbacho també ha deixat clar que el que diu Toni Cantó no és cert i que molts artistes amb un projecte interessant i una trajectòria sòlida han treballat a Catalunya també en castellà, citant a alguns com Paz Padilla, Berto Romero o Goyo Jiménez: “Igual no actues aquí per la qualitat dels teus treballs“, ha dit qüestionant el seu paper en el “quiosquet” que Ayuso ha creat per a col·locar-li.

<

>

 

 

ÚLTIMES NOTÍCIES