Yolanda Díaz incendia les xarxes pel concepte 'matria' que ha proposat en lloc de 'pàtria'

La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, va dir que es podria "abandonar el concepte pàtria per a treballar sobre el de 'matria'". La proposta s'ha convertit en tendència i ha generat multitud de comentaris

En una roda de premsa, Yolanda Díaz va proposar que potser caldria abandonar el concepte 'pàtria' i utilitzar en el seu lloc el concepte 'matria'. Estes declaracions han generat polèmica i una gran quantitat de comentaris a favor i en contra de la proposta. Les paraules de la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, s'han convertit en tendència.

Abandonar 'pàtria' i treballar sobre el concepte 'matria'

"M'agradaria que abandonàrem, potser, la càrrega pesada del concepte 'pàtria' per a treballar sobre el concepte 'matria'", va dir Yolanda Díaz que parlava sobre que el model de convivència d'Espanya ha de ser "plural". Va ser la mateixa Díaz qui va publicar en el seu compte de Twitter la seua intervenció i en ella explicava que la 'matria' és una cosa que "cuida, que tracta per igual a totes les parts, que no discrimina a ningú perquè parle una llengua determinada fonamentada en alguna cosa".

La ministra de Treball assenyalava també "el diàleg" sobre alguna cosa que li construeix a si mateixa i que els drets "han de ser bidireccionals". També es va referir a la taula de diàleg amb Catalunya i demanava que "el debat de la societat de convivència" es faça amb "totes les 'Galicies', les 'Catalunyes' i les 'Espanyes' dins".

<

>

En Twitter s'ha liat una gorda

No obstant això, les paraules han generat polèmica pel terme 'matria' empleat. Un exemple és el de Toni Cantó que ha ironitzat afirmant que malgrat les males dades sobre la desocupació a Espanya "la ministra es preocupa per l'important. Abandonar el concepte Pàtria i treballar en el concepte 'matria'". També altres persones han criticat a la ministra per les seues paraules.

<

>
De tota manera hi han hagut opinions de tota classe.

<

>

<

>

<

>

<

>

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Es filtren uns àudios de Florentino Pérez que desqualifiquen a Guti i Figo entre altres" "Anuncien un dia després el pis de l'última família desnonada"