La vicepresidenta segona del Govern espanyol i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha enviat un missatge de calma i calma tant a empreses com a treballadors en el marc de la conflicte comercial iniciada pel president dels Estats Units, Donald Trump. Segons Díaz, aquesta política perjudicial té un efecte directe sobre l’economia de l’Estat, amb un efecte que no supera el 5% a nivell nacional, però que arriba fins al 7,6% a la Comunitat Valenciana. Els sectors més afectats inclouen el ceràmic i el calçat.
Aquestes declaracions van tenir lloc en una roda de premsa celebrada a Elx, abans d’una reunió amb representants sindicals i empresarials a la seu de l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (Avecal), ubicada al Parc Empresarial de la ciutat il·licitana. “Tenim experiència adequada per a fer front a aquesta situació”, va afirmar Díaz, qui va destacar la importància de preservar la marca estatal en sectors clau com el del calçat.
La ministra es va mostrar disposada a col·laborar amb el sector per a garantir una gestió eficaç davant d’aquesta crisi econòmica, assegurant que no cal acomiadar a ningú. “Les empreses i treballadors comptaran amb el suport necessari”, va assegurar, destacant que això es tradueix en una inversió pública de qualitat.
En aquest sentit, Díaz va reiterar que amb la situació actual dels dues, els ressorgiments públicos estaran a disposició de les empreses i treballadors amb un únic condicionant: no acomiadar. “No té sentit que els ressorgiments públicos que provenen dels impostos serveixin per a acomiadaments”, va apuntar, subratllant que les empreses busquen mantenir els llocs de treball.
A més, va recordar altres ajudes llançades pel Govern espanyol, com a conseqüència de la dany que va afectar la província de València, així com l’habilitació dels expedients de regulació temporal d’ocupació (expedient de regulació temporal d’ocupació) i l’activació del mecanisme d’alerta a Ford Almussafes.
Finalment, la ministra va fer referència a la pandèmia de pandèmia, assenyalant que els ressorgiments públicos van permetre salvar aproximadament 550.000 empreses i 3,6 milions d’ocupacions, amb un cost fiscal de 35.000 milions d’euros. “Va merèixer la pena, perquè avui Espanya lidera el ‘rànquing’ de creixement en l’OCDE, això és fruit d’aquesta inversió”.