Pilar Bernabé, delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, ha qualificat com una anomalia democràtica que Carlos Mazón, president de la Generalitat, haja aconseguit consolidar la seua estabilitat després de complir dos anys en el càrrec.
Segons Bernabé, l’equilibri polític que Mazón ha aconseguit no es basa en avanços per a la recuperació de la província ni en la gestió de la crisi ocasionada per la Dana del passat 29 d’octubre, sinó simplement a mantindre la seua posició. Este fet resulta lamentable i terrible, segons el parer de la delegada.
En la seua visita a les accions del Govern espanyol per a la recuperació d’infraestructures rurals afectades per la Dana en la pedania de La Torre-Faitanar, Bernabé va criticar la falta d’autocrítica de Mazón davant les nombroses crítiques rebudes.
Possibles futurs rols de Mazón
La delegada també va apuntar que Mazón podria formar part del Consell Jurídic Consultiu en concloure el seu mandat, conforme a l’Estatut de expresidents de la Generalitat Valenciana.
Suport del líder nacional del PP
A més, Bernabé va retraure el suport explícit del líder nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo, cap a Mazón, a qui acusa de no haver assumit responsabilitats ni d’explicar la seua actuació durant les hores crítiques de la Dana.
Retard i manca de responsabilitat durant la crisi
Bernabé va subratllar que, a pesar que el pla especial d’inundacions es va activar el 24 d’octubre, Mazón no va aparéixer fins a les 20.28 hores del 29 d’octubre, quan ja havien mort centenars de persones. Va assenyalar que tampoc va respondre anomenades de la consellera d’Emergències durant l’emergència i va mantindre la seua agenda sense donar explicacions.
Preocupació per la manca d’activitat
La delegada del Govern va expressar la seua preocupació perquè no existisca cap evidència clara que acredite l’activitat de Mazón en eixos moments crítics, qualificant-lo d’incomprensible i intolerable.
Crida a la responsabilitat i al treball pel bé comú
Finalment, Bernabé va instar a Mazón a deixar de segrestar la Generalitat per a interessos personals i a enfocar-se a treballar per al bé comú dels valencians, destacant que la Generalitat ha d’estar al servici de la ciutadania i no d’un individu.
Esta situació ha generat una àmplia discussió sobre la gestió política i de crisi en la Comunitat Valenciana, especialment després d’esdeveniments tan dramàtics com la Dana que va causar grans danys i pèrdues humanes a la regió.