Els 8.000 purificadors amb filtres arribaran als col·legis valencians a partir del dilluns

Els aparells ajuden a millorar la ventilació a les aules i a previndre el contagi de Covid-19
El dilluns arriben 8.000 purificadors amb filtres a les escoles valencianes | ACN

Els 8.000 aparells purificadors amb filtres per a millorar la ventilació a les aules i ajudar a previndre el contagi de Covid-19 començaran a arribar als col·legis del territori valencià a partir del pròxim dilluns11 de gener.

Ho ha destacat a Europa Press el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler, qui ha detallat que els purificadors es troben ja en Fira València i al llarg d'esta jornada s'està dissenyant la distribució perquè a partir de la setmana que ve s'instal·len en els centres escolars.

Els purificadors --una mesura anunciada el mes de novembre passat pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà-- pretenen contribuir a millorar la qualitat de l'aire i evitar la propagació del virus a les aules que no disposen de ventilació natural.

«Estan pensats per a complementar la ventilació»

En este sentit, Miguel Soler ha recalcat que «estan pensats per a complementar la ventilació, no per a substituir-la, pel que seran aplicables als pocs espais» que no tenen ventilació adequada (com a habitacles que, a causa de la pandèmia, s'han reconvertit en aules) o en dies de molt de fred o pluja.

Sobre les crítiques d'alguns col·lectius docents per no postergar la 'volta al col·le' després del Nadal tot i l'evolució a l'alça del coronavirus i el temporal de neu, el secretari autonòmic ha comentat que, «quan es produïx un increment dels contagis a nivell general, això afecta a tots els sectors i és evident que si hi ha més contagis en la societat es registraran més en l'àmbit educatiu».

El representant de la Conselleria d'Educació recalca que «ha quedat demostrat que els centres, aplicant bé les mesures de prevenció i gràcies a l'esforç de la comunitat educativa», no són focus d'expansió del virus, cosa que «porta a fer un balanç del primer trimestre positiu, perquè ha funcionat raonablement bé».

A demés, de cara al segon trimestre que ara arranca, Soler ha subratllat el treball per a «millorar la presencialitat» dels alumnes de Secundària en alguns centres en els que no s'havia pogut establir al 100%.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les declaracions de Puig sobre la Cavalcada de Reis en València" "Godella desinfecta les escoles per a la tornada a l'activitat educativa"