Alacant concedirà llicències exprés i gratuïtes per a la venda de menjar per a endur en bars i restaurants

L'objectiu és ajudar al sector hostaler en la seua recuperació econòmica
Els bars i restaurants d'Alacant podran rebre la llicència per a fer menjar per a endur de forma immediata | Pxhere

La regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament d'Alacant, que dirigix Adrián Santos Pérez, ha arbitrat un procediment d'urgència per a autoritzar en 24 hores als bars i restaurants d'Alacant que ho sol·liciten l'elaboració i venda de menjar per a endur i que podran arreplegar els clients en el mateix establiment.

«Fins ara, bars i restaurants estaven habilitats —explica el regidor d'Urbanisme, Adrián Santos Pérez— per a l'enviament a domicili però no per a que els clients que ho desitgen acudisquen als seus establiments preferits i puguen endur-se els seus plats predilectes per a degustar-los en casa. Amb esta decisió creiem que contribuïm al retorn gradual a la normalitat i ajudem al sector hostaler en la seua recuperació econòmica. No podem oblidar que és un sector que genera molts llocs de treball».

Un dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus

El regidor afegix que «s'ha pres esta decisió per a col·laborar amb el sector de l'hostaleria, que s'ha vist molt durament afectat pel tancament obligat. Hem cregut convenient, ara que es comença a plantejar la reobertura gradual i limitada d'estos establiments, donar tota classe de facilitats per a que, tant bars com restaurants, puguen accedir amb la màxima rapidesa i la major facilitat al permís que necessiten per a poder elaborar i vendre menjar per a endur. Vullc recalcar que la decisió d'Urbanisme no anirà en detriment de cap de les mesures de seguretat que estos establiments estan obligats a mantindre per a garantir la seguretat de clients i empleats. Volem ajudar a la recuperació econòmica de la nostra hostaleria però sempre des de la més estricta responsabilitat»

Segons el regidor, «la llicència exprés i gratuïta per a que bars i restaurants puguen cuinar i vendre menjar per a endur és en una decisió de l'equip de Govern de l'Ajuntament d'Alacant per a ajudar a estos establiments, que s'han trobat amb unes condicions d'obertura que limita molt la seua capacitat de negoci, i amb això de recuperar els llocs de treball. Amb esta possibilitat, donem una nova via de negoci i creiem que ajudem a este important i fonamental sector econòmic d'Alacant».

Com es podrà obtindre la llicència?

Als bars i restaurants que vullguen accedir a l'elaboració i venda de menjar per a servir a domicili se'ls demanarà per a atorgar-los esta autorització una còpia de la llicència o declaració de responsabilitat de l'activitat, la documentació que es requerix a nivell sanitari per a poder elaborar i vendre menjar a domicili, un pla a on es definisca la zona reservada dins del local per a la venda de menjar a domicili i retirada in situ. Una volta presentada i conformada la documentació, Urbanisme preveu concedir el permís de manera immediata.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent coronavirus: Baixen els nous contagis i els morts en el territori valencià" "Urgent coronavirus: Lleuger repunt de morts en Espanya"