Estat d'alarma: Totes les noves mesures i ajudes que ha aprovat hui el Govern

Les mesures ajudaran a més sectors de la població
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la compareixença d'aquest 12 de març del 2020 | ACN

El Govern ha aprovat este dimarts un nou paquet de mesures per a ajudar a autònoms, inquilins, persones vulnerables i empleades de la casa mentres dure la crisi del coronavirus. La ministra d'Hisenda i portaveu del Govern, María Jesús Montero ha aclarit que estes mesures «complementen les que s'han anat aprovant en les setmanes anteriors» i que la intenció és que «ningú es quede darrere».

Les noves mesures aprovades

  • Lloguer: Se suspenen tots els desnonaments sis mesos després de la fi de l'estat d'alarma, la pròrroga extraordinària de sis mesos dels contractes de lloguer de la casa habitual per a evitar pujades abusives. A demés, qui caiga en situació de vulnerabilitat pot acollir-se a un microcrèdit que donarà l'estat a tipus 0 d'interés, a retornar en 6 anys ampliable a 10 en cas de dificultats. Podran acollir-se a esta classe d'ajudes persones afectades per una reducció de jornada, un ERTO, una caiguda d'ingressos. El Govern també ha afirmat que els xicotets propietaris perceben integralment les rendes i els grans i fons voltor assumiran part de l'impacte.
  • Empleades de la casa i treballadors temporals: Les treballadores de la llar podran acollir-se a un subsidi extraordinari temporal sempre que estiguen inscrites en la Seguretat Social i que hagen sigut despedides o no puguen treballar durant la crisi sanitària del coronavirus. A demés, els treballadors temporals també tindran un subsidi extraordinari per a aquells als que se'ls acabe el contracte durant l'estat d'alarma i no tinguen dret a cobrar l'atur per no haver reunit la cotització mínima. La duració d'esta ajuda serà d'un mes, ampliable si es decidix, i la seua quantia ascendirà al 80% de l'Indicador Públic de Rendes amb Efectes Múltiples (Iprem), uns 430 euros mensuals amb l'Iprem vigent en 2020. L'únic requisit que s'exigirà per a rebre este subsidi és que la duració mínima del contracte que s'extingix siga, com a mínim, dos mesos, excloent-se les relacions contractuals esporàdiques.
  • Talls de llum, aigua i gas: El Govern ha ampliat la prohibició de talls de subministrament d'electricitat, gas i aigua en totes les cases durant el període que es prolongue l'estat d'alarma per la crisi sanitària del coronavirus, excepte per motius lligats a la seguretat del subministrament.
  • Autònoms: S'ha aprovat una prorrogació del pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social durant sis mesos dels autònoms i empreses. També s'ha posat en marxa una posposició del pagament de deutes fins al 30 de juny de 2020 i una moratòria de les quotes pels dies treballats de març sense interessos. El període de meritació en cas d'empreses estaria comprés entre abril i juny de 2020, mentres que en el cas d'autònoms estaria comprés entre maig i juliol de 2020.
  • Hipoteques: Es farà una ampliació de la suspensió d'hipoteques que també s'estendrà a locals i oficines d'autònoms, a demés de locals comercials.
  • Violència de gènere: Es garantixen com a servicis essencials l'atenció a víctimes d'explotació sexual i es reforça l'ajuda a víctimes de violència masclista.
  • Crèdits al consum: S'aprova una posposició de pagament de crèdits al consum per a persones en vulnerabilitat econòmica amb possibilitat de rebre un bo per als viatges que hagen sigut cancel·lats.
  • Publicitat del joc: L'última de les mesures preses ha sigut la prohibició de la publicitat del joc online durant el temps que dure l'estat d'alarma.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El govern espanyol espera per fi una tendència «a la baixa» del coronavirus" "Tota classe de continguts culturals en la web de l'Ajuntament de Sagunt"