Alfafar millora la seguretat viària amb pictogrames en passos de vianants

Esta seqüència d'imatges indica les accions a seguir per a travessar el carrer amb seguretat gràcies als pictogrames de l'Associació TEAVIAL.


L’Ajuntament d’Alfafar ha iniciat l'adaptació dels passos de vianants del municipi per a millorar l'accessibilitat i inclusió. Mitjançant una seqüència d'imatges s'indica, tant al col·lectiu de persones amb TEA com a la resta de vianants, quines són les accions a seguir per a travessar el carrer amb seguretat.


Gràcies al conveni signat amb l'Associació TEAVIAL, Alfafar està incorporant dos seqüències gràfiques en diferents punts del municipi. Ambdues, pintades en el color blau vinculat tant a l'autisme com a la seguretat viària, suposen una successió lògica d'accions a seguir.


Aquells passos de vianants amb semàfor compten amb les indicacions “Per a, mira, semàfor (verda) i creua”, mentre que en la resta la seqüència indica "Per a, mira, cotxe parat i creua”.


Les persones amb TEA i altres síndromes i trastorns que afecten el llenguatge utilitzen els pictogrames per a moure's pel seu entorn, però encara més, els necessiten en els llocs públics perquè la seua comprensió del món siga major.


Amb esta acció es facilita la comprensió i accessibilitat de l'entorn en espais públics i es treballa en la seguretat de totes les persones.


L’Ajuntament d’Alfafar continua treballant el seu compromís amb l'accessibilitat del municipi per a totes les persones i reforça la seua aposta per la inclusió.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Mor Salo, un dels fundadors d'Extremoduro, als 67 anys" "Lambda ha realitzat més de 1.000 tallers sobre diversitat en centres educatius"