Arriba 'Cultura de proximitat', el web de la Diputació de València que et porta a casa els museus valencians

La plataforma digital té la intenció de demostrar i reivindicar la utilitat de la cultura
Imatge d'arxiu | ACN

 

L’àrea de Cultura de la Diputació de València ha preparat un repertori escollit i variat de materials culturals, que ara seran fàcilment accessibles en un sol contenidor, amb la intenció bàsica de redescobrir la cultura, arrimar-la a la ciutadania i aprofitar la disponibilitat de temps.

 

El web, anomenat Cultura de proximitat, està operatiu des del passat 2 de maig, i s’ha estructurat en huit apartats. La plataforma, com explica el diputat de Cultura Xavier Rius, «no s’ha plantejat com a alternativa als habituals canals de comunicació de cada museu o de cada servici, sinó com a un complement que pot facilitar el transvasament de les nostres inquietuds i preferències d’uns àmbits a altres».

 

Amb la intenció de demostrar i reivindicar la utilitat de la cultura, el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, ha volgut fer la seua aportació. «De sobte ens hem trobat amb hores i hores per a ordenar tots els racons de casa. També en el nostre imaginari hem pogut obrir departaments oblidats, interconnectar-los, despertar de la mà de la cultura, curiositats, aficions i pensaments que ens poden ajudar a fer la vida més fàcil».

 

Diversitat cultural

'Cultura de proximitat' pretén facilitar l’accessibilitat als materials culturals, que evidentment són de molts àmbits i característiques ben diferenciades. D'eixa forma, hi ha una bona col·lecció de catàlegs i estudis editats pels museus de la Diputació.

 

També apareixen en el web algunes produccions pròpies fins ara disperses, com els primers vídeos del programa ‘València és música’, als que seguiran altres en les pròximes setmanes. Materials didàctics per a l’aprenentatge del valencià i també accés a algunes obres de teatre produïdes pel Teatre Escalante de la Diputació de València i molts altres materials d’interés.

 

Amb tot, cultura de proximitat pretén fer una fotografia molt precisa de quins són els àmbits per a on es mou la promoció cultural feta des de la Diputació de València. Es tracta d’acostar un conjunt de projectes que han servit d’estímul a la cultura valenciana, i que en estes setmanes i els mesos post confinament serviran encara més per a promocionar i mantenir el teixit cultural valencià.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram