Avís preocupant de Simón sobre la situació en Espanya: No vol enganyar

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha volgut deixar clar la situació que viu el país
Fernando Simón assegura que s'està millorant, però queda molt camí | ACN

Després que esta setmana Fernando Simón i Salvador Illa hagen assegurat que les mesures en Espanya estan funcionant i que la situació del país està cada volta més en una fase d'estabilització, podria haver eixit un cert positivisme respecte a l'actual moment d'Espanya amb el coronavirus.

No obstant això, Simón s'ha preocupat per haver pogut donar a entendre que Espanya es troba en una situació millor de la que està en realitat. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries ha tornat a recalcar que el nostre territori estaria ja en una fase d'una certa estabilització o lleuger descens en la transmissió del coronavirus. Es tractaria d'unes dades que el Ministeri de Sanitat portaria ja observant des de fa uns set i deu dies.

Espanya continua en una situació «molt complicada»

Simón ha volgut deixar clar que això no es tracta ja d'una victòria, encara hi ha molt de camí a recórrer abans de poder vèncer al Covid-19. «Ho deixe clar per a no incitar a engany», ha assegurat.

Ha assegurat que les dades indiquen «una estabilització i una situació fins i tot descendent en algunes comunitats autònomes», però afirma que la situació encara és «molt complicada», a demés de comptar amb una incidència de més de 504 casos per cada 100.000 habitants, «molt per damunt» dels llindars de risc alt marcats per la Unió Europea.

Quasi totes les comunitats, en situacions complicades

Fernando Simón ha volgut deixar clar que, a pesar que les dades de la incidència del coronavirus han anat millorant l'últims dies i setmanes, pràcticament totes les comunitats es troben encara en situació perillosa excepte Canàries «i, marginalment, Balears». Precisament per este motiu cal mantindre les mesures que fins ara s'han imposat.

Segons han confirmat, sí que és cert que les bones dades donen cabuda a un raig d'esperança, ja que això suposarà en els pròxims dies un impacte positiu als hospitals, en els que probablement baixa la pressió assistencial.

Una de les dades bones que també destaquen és la baixada de la transmissió entre un dels grups més vulnerables, els de persones de més de 65 anys. Respecte a este tema, Simón ha recalcat que, a pesar que cal protegir a la gent major, sí que és cert que «no podem aïllar del món, marginar del món als nostres majors, hem de ser capaços de protegir-los sense necessitat d'aïllar-los del món».

Per això assegura que s'estan preparant recomanacions per a Nadal, que inclouen les residències d'ancians, però que estes no suposaran l'aïllament de les persones majors, «no poden estar aïllats». «L'aïllament social és tan dur i greu com pot ser el coronavirus», ha assegurat.

Recomanacions específiques per a Nadal

Simón ha parlat també del que passarà durant les festes de Nadal, encara que de moment no hi ha res pactat, si que ha avançat, com ja hem dit, que s'estan preparant unes recomanacions específiques per a tals dates.

«Hem d'entendre, com hem entès relativament bé amb el pont de Tots els Sants i, en Madrid, amb el de l'Almudena, que són situacions d'alt risc», ha dit Fernando Simón, qui ha afegit que això s'ha de fer «perquè no tinguem rebrots com els que es van observar als deu o quinze dies del pont del Pilar».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La Generalitat disposarà de la sanitat privada per fer front el Covid-19" "URGENT: 293 localitats valencianes amb casos de coronavirus en els últimes tres dies"