La campanya de Tuéjar per a recuperar els seus orígens

Volen fomentar la recuperació d'elements constructius tradicionals i l'ús dels colors blanc i blau en les façanes de la localitat
Tuéjar vol tornar a vestir de blanc i blau | Europa Press

L'Ajuntament de Tuéjar, en la comarca dels Serrans (València), ha iniciat una campanya patrimonial, arquitectònica i turística per a fomentar la recuperació d'elements constructius tradicionals i l'ús dels colors blanc i blau en les façanes de la localitat, i tornar als seus orígens urbanístics.

Des del consistori volen tornar a vestir el nucli urbà, posant especial recalcament en el barri antic, de blanc i blau, colors que permeten «recuperar la identitat típicament serrana del municipi i la seua estètica tradicional», ha explicat el consistori en un comunicat. 

D'esta manera, el projecte, que té un recorregut a curt, mitjà i llarg termini, pretén «informar i conscienciar als veïns sobre bones pràctiques constructives i sobre la recuperació d'una estètica tradicional que indubtablement s'ha anat perdent amb el pas dels anys».

Tot el poble serà el protagonista

«Des de l'Ajuntament sabem que este pot ser un procés lent, però és important posar-nos en això i començar a treballar des de ja. Esta campanya no pretén ser una obligació per a la població, sinó el que busca és conscienciar de tal manera que, quan un veí decidisca rehabilitar la seua façana, siga dins de 2, 20 o 40 anys, la primera opció que valore siga vestir-la de blanc», explica el consistori.

En este sentit, l'equip de govern local vol que tot el poble «se senta protagonista d'este canvi gradual». Per a això s'estan fent els primers passos d'un «extens programa urbanístic».

Este programa passarà no sols per la difusió de la normativa obligatòria que pose fi a algunes remodelacions que no tenen en compte els criteris arquitectònics tradicionals exigits en el barri antic, sinó la tramitació de subvencions per a «minimitzar la despesa que suposa als particulars la rehabilitació, la posada en marxa d'un diàleg actiu amb el sector local de la construcció per a involucrar-lo en el projecte i, per descomptat, el diàleg social amb el veïnat».

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram