Els casos de coronavirus en les residències valencianes de persones majors baixen un 64% en un mes

Les últimes dades del servici d'Epidemiologia reflectixen també un descens dels brots
Els casos de coronavirus en les residències de majors baixen un 64% en un mes | València Diari

El número de casos registrats en les residències de majors en el territori valencià ha anat baixat des de l'inici de la vacunació contra el Covid-19. En concret el número de positius ha descendit un 64% i els brots un 78,04% en l'últim mes, segons han informat fonts de la Conselleria de Sanitat.

Sobre este tema, han destacat que des de l'inici de la vacunació enfront del coronavirus en les residències de majors ha anat disminuint el número de contagis entre els residents i el personal que treballa en eixos centres. En concret, s'ha passat de registrar durant la tercera setmana del mes de gener fins a 1.299 nous casos entre residents als 472 notificats durant tota la setmana passada.

De la mateixa manera, els contagis també baixen de manera progressiva entre el personal que exercix la seua faena en els centres de majors. Els nous casos de coronavirus registrats entre els professionals de les residències han baixat un 67,36% en el període d'un mes, passant de registrar 380 en la tercera setmana de gener a 124 nous casos durant tota la setmana passada.

També han baixat els brots

El personal, residents i treballadors dels centres han sigut els primers a rebre les dosis de vacunació, una campanya que va iniciar la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a finals de desembre i que ha permés administrar 44.945 dosi de vacunes a persones majors de les residències i 39.515 dosi de vacunes als treballadors dels centres.

Les últimes dades del servici d'Epidemiologia reflectixen també un descens dels brots per coronavirus en els centres de majors. En este sentit, en el període d'un mes ha baixat un 78,04% el número de brots nous que es notifiquen en les residències, i al mateix temps, disminuïx en un 23,04% la xifra de brots actius.

Finalment, des del mes de gener ha baixat un 4,76% el número de residències de majors del territori valencià que es troben en vigilància activa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"EMOTIU: Els majors de 90 anys vacunats en el territori valencià estan «molt contents»" "Educació repartix més de 7 milions de mascaretes al professorat"