Un de cada cent malalats de coronavirus mor en el territori valencià

La letalitat de la COVID-19 és major del que es pensava
Un de cada 100 malalts de coronavirus mor en el territori valencià | ACN

 

L'estudi de seroprevalença, publicat este passat dimecres pels Ministeris de Sanitat i Ciència, deixa algunes conclusions més enllà de la població immune al coronavirus, és a dir, que tindria anticossos. En este sentit, només un 5% de la població espanyola seria immune a la malaltia provocada per este virus, mentres que entre la població valenciana només hi hauria un 2,5% de persones amb anticossos.

 

També cal tindre en compte que el territori valencià és una de les autonomies amb menor incidència de la pandèmia, ja que altres com el País Basc, Navarra, Aragó, Cantàbria, Astúries o La Rioja, que sí que van conseguir passar a la fase 1 el passat dilluns, presenten una incidència major. Açò explica que hi haja menys població valenciana immune.

 

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

 

A pesar de tot, la mitjana espanyola (5%) suposa una xifra que està molt lluny d'arribar a la «immunitat de grup», que necessitaria un 60% de la població amb anticossos contra el coronavirus, tal com va afirmar el Ministre de Sanitat, Salvador Illa.

 

El 92% dels contagis valencians no han sigut detectats pel Sistema Sanitari

Una de les principals conclusions dels resultats de l'estudi espanyol és que el 92% dels contagis en el territori valencià no haurien sigut detectats pel Sistema de Salut. Açò s'explica amb què, el dia 4 de maig, un dia després de què concloguera l'estudi, la Conselleria havia comptabilitzat 10.500 positius per PCR, mentres que els resultats de l'estudi afirmen que el 2,5% de la població valenciana ha patit la malaltia, són 125.000 persones. Es tracta d'un desajust molt important de xifres: només s'haurien detectat el 8% (10.500 confirmats per PCR) dels contagis reals (125.000).

 

La letalitat del virus és major del que es pensava

Però este estudi també ens deixa altres conclusions, com que la letalitat del virus és més major del que es pensava: L'Imperial College estimà que la letalitat de la COVID-19 en la Xina era del 0,66% i l'Institut Pasteur, del 0,7% en França.

 

Segons els resultats de l'estudi espanyol, si el 3 de maig, el dia que va concloure l'estudi, hi havia 1.279 morts comptabilitzats en el territori valencià, sense comptar els «morts sospitosos», això suposaria que la letalitat és de l'1,02%, és a dir, que 1 de cada 100 malalts de coronavirus mor en el territori valencià.

 

D'altra banda, la mitjana espanyola és major, de l'1,1%. Per comunitats, les autonomies amb major letalitat són La Rioja (3,2%), Càceres (2,5%), Girona (2,5%) i Tarragona (2,2%):

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram