Científics detecten coronavirus per primera volta en la llet materna

Segons l'estudi, després de 14 dies, tant la mare com el bebé es van recuperar completament de la COVID-19

No s'ha pogut demostrar que el menor s'infectara a causa de la lactància | PIXABAY

 

A mesura que avancen els mesos, podem descobrir més coses sobre el virus que ens manté a tot el món paralitzat. Ara, uns viròlegs de la Universitat d'Ulm, en Alemanya, han detectat per primera volta la presència del coronavirus en un lloc que ningú esperava i que ha provocat incertesa i inseguretat. Segons els investigadors, han obtingut proves de presència de coronavirus en la llet materna d'una dona infectada. 

 

 INVITACIÓ: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del València Diari a on comentem entre tots les notícies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i també vos entretindreu.  FEU CLIC ACÍ, VOS ENCANTARÀ!

 

Símptomes diferents en cada infectada

Els científics van fer proves amb dos dones companyes d'habitació en l'hospital després de donar a llum, que havien desenvolupat símptomes. Segons el document que han publicat els experts, les dos dones i els seus respectius fills han donat positiu en la COVID-19. A pesar d'això, de moment no ha quedat demostrat que es puga contagiar a través de la lactància.

 

Segons els resultats, publicats per la revista 'The Lancet', els casos de les dos dones han sigut ben diferents. La mostra de la primera mare que va infectar-se primer estava lliure de RNA viral, mentres que en la llet analitzada de la segona dona — que va presentar símptomes després d'haver rebut l'alta hospitalària — va arribar a donar positiu fins a 4 voltes consecutives.

 

Protocol per a casos de mares infectades

Quan les sospites van apuntar a que la dona podia patir de coronavirus, la mare va començar a utilitzar mascareta quan volia agarrar en braços al seu fill acabat de nàixer, i a desinfectar-se les mans i el biberó que utilitzaven tal com marquen els protocols sanitaris. Tot i això, no s'ha pogut demostrar que el bebé s'infectara a causa de la lactància. 

 

Segons ha assegurat el professor Jan Münch, un dels investigadors, «el nostre estudi demostra que el SARS-CoV-2 pot estar present en la llet de dones lactants amb infeccions agudes. Però no sabem amb quina freqüència passa, ni si els virus que es troben en la llet són infecciosos i poden ser transmesos al bebé».

 

Tots estan sans

Segons l'estudi, després de 14 dies, tant la mare com el bebé es van recuperar completament de la COVID-19. Segons es coneix, la manera més comuna de contagi de coronavirus són les gotetes de saliva que ixen expulsades al parlar, per exemple.

 

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) no recomana la interrupció de la lactància directa en cas d'infecció, encara que sí en casos en què la mare presente símptomes d'infecció severa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!