El col路lapse en la Seguretat Social posa en risc les ajudes per a milers d'espanyols

Les oficines es troben col路lapsades per l'augment de sol路licituds i concertar una cita pr猫via 茅s impossible en molts casos
Les oficines de la Seguretat Social es troben desbordades per l'augment de peticions. | Twitter

脷ltimament estem sentint parlar molt del col路lapse dels hospitals, per貌 no s贸n els 煤nics servicis p煤blics que s'estan veient desbordats per la crisi del coronavirus. Acaba d'eixira la llum la situaci贸 l铆mit en qu猫 es troben les oficines de la Seguretat Social encarregades de tramitar les ajudes a milers de fam铆lies en Espanya. Esta 茅s una situaci贸 delicada perqu猫, arran dels protocols de protecci贸 enfront del virus, davant de qualsevol tr脿mit presencial 茅s obligatori demanar cita pr猫via per internet o per tel猫fon. Aix貌, per貌, s'ha convertit en una odissea per a moltes persones.

Concertar cita pr猫via, missi贸 impossible

A voltes resulta directament impossible concertar una cita pr猫via, un pas indispensable per a fer qualsevol tr脿mit en la Seguretat Social. D'esta manera ho ha denunciat el popular actor Antonio Resines, que assegura que ni els tel猫fons ni el web de la Tresoreria General funcionen, i 茅s impossible concertar una cita per a fer els tr脿mits.

Esta 茅s la situaci贸 que s'est脿 vivint en moltes oficines de la Seguretat Social en Espanya, desbordades per l'augment de peticions de tr脿mits com el de l'ingr茅s m铆nim vital. Per貌 a dem茅s, qualsevol procediment com gestionar una jubilaci贸 o registrar a un beb茅 s'est脿 fent impossible per a moltes persones.

Els que fan cua a l'espera d'una soluci贸 denuncien que 茅s una situaci贸 vergonyosa davant la que se senten desemparats i sense saber qu猫 fer. Hi ha casos de persones que porten mesos sense cobrar la pensi贸 de vidu茂tat, per exemple. Una usu脿ria es queixa perqu猫 porta intentant donar d'alta la seua filla des de fa tres mesos sense 猫xit: 芦No la puc ni vacunar禄.

Tr脿nsit de cites pr猫vies

Alguns ciutadans que intenten demanar cita pr猫via a trav茅s del tel猫fon sense 猫xit ho proven des de la p脿gina web, per貌 tampoc funciona. I viceversa. Un afectat explica que fa un mes que intenta concertar la cita per貌 no hi ha manera.

Els privilegiats que s铆 que han conseguit una cita confessen l'煤nic truc que els ha funcionat per a conseguir-ho: fer-ho a primera hora del mat铆. 芦Fa vint dies vaig conseguir una cita pr猫via cridant a les nou del mat铆禄, diu un usuari, mentres un altre reconeix que demanar-ho de mat铆 茅s l'煤nic sistema per a sortejar el col路lapse.

El bloqueig 茅s tal que fins i tot ha aparegut un mercat negre de cites pr猫vies. Es tracta de gent que est脿 traient profit de la situaci贸 gestionant cites a canvi de diners. D'esta manera ho explica un testimoni: 芦Una amiga meua ha hagut de pagar 150 euros per a que li donen cita en tres dies. 脡s una m脿fia禄. Esta classe de pr脿ctiques s'estan produint molt per tr脿mits d'Estrangeria.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"La grua podr脿 retirar els patinets que incumplisquen la normativa en Val猫ncia" "Els espanyols que pagaran m茅s impostos el pr貌xim 2021"