La Conselleria de Sanitat ha iniciat este dilluns la campanya de vacunació contra la grip estacional, marcada enguany per la pandèmia del Covid-19, el que ha fet que alguns hagen avançat fins a un mes la data en la que normalment van a posar-se-la, uns altres han acudit com cada any al ser d’algun grup de risc i hi ha qui ha «obligat» als seus pares a que es vacunen.
Durant la campanya, que acabarà el 31 de gener de 2021, Sanitat preveu distribuir 1.256.100 dosi als grups considerats de risc: 139.478 dosi a la província de Castelló, 451.296 en la d’Alacant, i 644.825 en la de València, a les que cal sumar 20.500 dosi de reserva, segons dades facilitades per la Generalitat.
Per a facilitar la vacunació i fer-ho de manera segura, s’ha donat cita per telèfon a les persones que pertanyen als grups de risc i, a partir d’este dilluns, també es pot demanar a través de l’aplicació GVA+Salut i per internet, a través de la web de la Conselleria.
Els grups de risc
Els grups de risc són pareguts als anys anteriors: persones majors de 65 anys i persones menors d’eixa edat però que tenen algun factor de risc, fonamentalment, malalties cròniques, embarassades i personal de servicis essencials, no solament personal sanitari, sinó també altres professionals com a bombers o policies.
En un comunicat, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha destacat que enguany és «especialment important» que els grups de risc es vacunen contra la grip i ha subratllat que s’han marcat «un objectiu molt ambiciós: conseguir la vacunació del 75% en persones majors de 65 anys i personal sanitari i d’un 60% en els altres grups de població de risc».
Barceló també ha reiterat que esta temporada es farà una estratègia de vacunació dirigida a persones que residixen o treballen en residències i centres de dia a l’inici de la campanya, de manera que estiguen vacunades preferentment durant la primera setmana, i des del Centre de Salut Pública corresponent es facilitaran les dosis de vacunes necessàries a cada residència.