Coneixes els volcans que hi ha a la Comunitat Valenciana?

L'Illa Grossa de les illes Columbretes, el volcà de Cofrents en el Turó d'Agràs i Picassent alberguen els únics cràters coneguts
A la Comunitat Valenciana hi ha tres zones volcàniques que estan localitzades a les Illes Columbretes, Cofrents i Picassent.

En realitat, els dos primers si ofereixen una empremta real i visible mentre que el de Picassent únicament s'albira per les restes de materials volcànics trobats a la zona.

Després de l'explosió ahir del volcà a l'illa de la Palma, volem conéixer l'existència i localització dels volcans que poden seguir una activitat semblant a la Comunitat Valenciana.

A la província de Castelló, es troba l'illa Grossa a les Illes Columbretes, on s'ha constatat el passat volcànic d'estes illes. Pel que sembla hi va haver activitat volcànica fa tan sols 300.000 anys i on queden roques en superfície i es pot observar un cràter.


A la província de València, destaca el Volcà de Cofrents, el més espectacular dels que hi ha a la Comunitat Valenciana. Està situat en el Turó d'Agrás, de 500 metres d'altitud i prop de la Central Nuclear. Segons els últims estudis, el volcà va tenir la seua última activitat fa uns 2 milions d'anys.

En les profunditats d'este volcà segueix existint certa activitat, com es pot observar en les aigües termals d'alguns balnearis propers a esta zona.

Finalment, a Picassent no es pot veure el volcà però es troben restes de roques volcàniques que mostren una activitat passada de fa uns 8 milions d'anys.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Puig i Moreno buscaran 'teixir complicitats' aquest pròxim dimarts en una trobada" "Les noves mesures rebaixaran d'entre 25 i 28 euros mensuals en la factura elèctrica"