Confinen una residència de persones amb diversitat funcional en Ontinyent per l'elevat casos de coronavirus

Ho ha confirmat Mónica Oltra este matí de divendres
Han confinat el centre | ACN

La Generalitat ha confinat una residència de diversitat funcional d'Ontinyent, en la comarca de la Vall d'Albaida (València), que està «molt afectada» per contagis de coronavirus, i ha procedit a substituir la vintena de treballadors que ha donat positiu o es troba pendent del resultat de la PCR.

D'eixa forma ho ha donat a conéixer la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, després del ple de l'Executiu valencià, en ser preguntada per esta qüestió, i ha dit que quan al voltant d'una residència creixen els contagis comunitaris, el virus acaba entrant en les instal·lacions.

Per això, ha dit, és tan important controlar el contagi comunitari i seguir les normes de distància social, ús de la mascareta, higiene de mans i ventilació, perquè els residents viuen dins del centre, i qui entra i ix és el personal extern.

Ha explicat que la residència està molt afectada, i per això s'ha acordat confinar el centre i aplicar el grau de vigilància per part de la Conselleria de Sanitat, atesa l'expansió del contagi, i les mesures que s'apliquen a qualsevol residència quan el virus s'estén. A demés, ha destacat que s'ha procedit a substituir als deu professionals de la plantilla que han donat positiu i als nou empleats que estan confinats en les seues cases a l'espera dels resultats de les PCR.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Avís preocupant de Fernando Simón sobre la situació en Espanya" "La Generalitat disposarà de la sanitat privada per fer front el Covid-19"