Consum oferix gratuïtament suport psicològic i emocional a la seua plantilla

També han augmentat el número d'unitats que es pot comprar d'un mateix producte
Atenció psicològica per als treballadors de Consum | Consum

Consum ha posat en marxa este dilluns un servici telefònic de suport psicològic i emocional per a la plantilla, de caràcter anònim i confidencial, per a proporcionar ajuda i assessorament als seus més de 16.000 treballadors, oferint pautes i recomanacions per a afrontar l'estat d'alarma pel coronavirus.

El telèfon gratuït, amb horari d'assistència de dilluns a divendres de 10.00 a 18.00 hores, està atés per professionals especialistes en psicologia i gestió emocional, informa la cooperativa en un comunicat. Els treballadors poden comentar situacions que els preocupen, tant a nivell personal com laboral. L'objectiu és ajudar a suportar l'elevada tensió emocional que viu la plantilla dels supermercats durant estes setmanes.

Per a afavorir el descans, Consum ha decidit no obrir cap supermercat d'Espanya este Divendres Sant, 10 d'abril. A demés, el dilluns 13 estaran tancats tots els seus centres del territori valencià.

De sis a huit unitats d'un mateix producte

Com a novetat, davant l'estabilització de l'afluència a les botigues, a partir d'este dilluns també s'amplia de sis a huit el nombre d'unitats d'una mateixa referència que una persona pot comprar al dia.

Entre les mesures de seguretat ja implantades destaca la instal·lació de mampares de seguretat en la línia de caixes de tots els seus supermercats, la reducció de l'horari d'obertura al públic de 10.00 a 20.00 hores o el control de l'aforament per a evitar aglomeracions. En l'entrada, els clients reben gel desinfectant i guants de plàstic.

Consum va aprovar un pressupost de 3,8 milions per a gratificar als seus treballadors de supermercats i plataformes logístiques, una compensació que es va abonar en la nòmina de març i va suposar 283 euros de mitjana per persona. Davant l'augment de demanda també va reforçar la seua plantilla en plataformes logístiques i supermercats, amb un total de 1.185 contractes i 1.233 ampliacions de dedicació des del 13 de març.

Paral·lelament, la companyia va sol·licitar des del primer moment la col·laboració ciutadana per a que només vaja una persona per família a fer la compra, abstenint-se en la mesura que siga possible persons majors, xiquets i grups de risc, a demés de recordar que només cal desplaçar-se si és imprescindible i prioritzar la targeta a l'hora de pagar.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dos metges valencians ingressats en l'UCI pel coronavirus" "Vídeo: Aterra en Manises un avió amb 65 tones de material sanitari"