Consum redueix un 80% el plàstic amb les seues noves bosses reciclades

Des de hui, la cooperativa valenciana ofereix en totes les seues tendes bosses realitzades amb més d'un 70% de plàstic reciclat.
Imatge de les noves bosses de Consum | Consum

 

Consum reduirà un 80% el plàstic que posa en el mercat per la substitució de les seues bosses de plàstic porta-compra per altres reciclades, enfront de les que tenia anteriorment.

Des de hui, la cooperativa valenciana ofereix en totes les seues tendes bosses realitzades amb més d'un 70% de plàstic reciclat. S'estima que aquesta substitució suposarà un estalvi de 873 tones de plàstic a l'any, destaca l'entitat en un comunicat.

Les noves bosses estan fetes d'un únic material reciclat, amb tints a l'aigua, fet que les fa més sostenibles i fàcilment reciclables.

D'aquesta manera, Consum posa a la disposició dels seus clients dos tipus de bosses de plàstic reciclat: una xicoteta a 0,05 € i una altra gran a 0,10 euros, reutilitzable de més de 15 usos. També ofereix una bossa de paper reciclat a 0,10 euros, implantada en totes les seues tendes des de desembre de 2018.

Per altra banda, Consum preveu altres mesures sostenibles i llançarà en juliol una nova bossa que substituïsca a la de ràfia, que serà de plàstic 100% reciclat, de fabricació nacional, amb el que minimitzarà la seua petjada de carboni.

La cooperativa està treballant per a què les bosses de plàstic reciclat siguen fabricades de la recuperació de material plàstic de la mateixa Cooperativa, apostant per l'economia circular i reduint, encara més, el plàstic generat.

Alternativa als productes d'un ús

En aquesta línia, la cooperativa també eliminarà progressivament els gots, plats, coberts i palletes de plàstic d'un sol ús i els substituirà per altres compostables, biodegradables i/o reutilitzables, dos anys abans del que exigeix la normativa. Açò suposarà que Consum deixarà de posar en el mercat unes 344 tones de plàstic a l'any.

A més, Consum ha eliminat tots els tipus de Bisfenol dels tiquets de caixa, els rotllos de les balances i de les seues etiquetes per a les fruites, verdures i forn. Va començar a eliminar el Bisfenol d'aquests materials fa 3 anys, procés que culmina ara.

A més, el paper dels tiquets comptarà amb la certificació FSC (Forest Stewardship Council) que acredita i garanteix que prové de boscos sostenibles.

Des de Consum destaquen igualment que s'han "avançat a les especificacions europees que busquen reciclar el 50% dels seus residus en 2020 i el 70% en 2030 i intenta cada any minimitzar els seus efectes sobre l'entorn".

La cooperativa, subratllen, és "l'única empresa del sector de la distribució amb el certificat d'inscripció de la petjada de carboni registrat en el Ministeri d'Agricultura".

Consum va disminuir en un 24,3% la seua petjada de carboni en 2017, sobretot, per la incorporació de gasos refrigerants de temperatura negativa, alimentada amb CO2, en les noves obertures i supermercats ecoeficients.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Roben a casa de Tamara Gorro amb ella dins" "ALERTA SANITÀRIA: Avisen que l'ibuprofén pot causar hospitalitzacions i morts"