La denúncia al rei emèrit per assetjament que posa en perill a la Família Reial

L'antiga amiga de don Joan Carles I sol·licita a més ser indemnitzada per la suposada «vigilància il·legal» que hauria patit a les mans dels serveis secrets espanyols

Joan Carles
Joan Carles I de Borbó | Viquipèdia

Corinna Larsen ha denunciat al rei emèrit davant l'Alt Tribunal de Justícia del Regne Unit per assetjament i fustigació. Sol·licita, a més, ser indemnitzada per la «vigilància il·legal» que va patir dels serveis secrets espanyols i que Joan Carles I de Borbó no puga acostarse a menys de 150 metres de cap de les seues residències.

La demanda va ser presentada al desembre, encara que fins ara no ha sigut feta pública per la Justícia britànica. L'examiga íntima del Rei emèrit l'acusa directament d'estar darrere dels seguiments als quals li haurien sotmés des de 2012 fins a l'actualitat agents d'intel·ligència espanyols. Segons informa el Financial Times, la demanda sosté que també va rebre amenaces i reclama una indemnització milionària, encara que no precisa la quantitat.

Tal com explica la publicació del Regne Unit, la defensa de Joan Carles I encara no ha respost a la reclamació, si bé encara ha de dirimir-se si la justícia anglesa és competent per a investigar a un excap de l'Estat d'una altra nació que no viu al Regne Unit.

Corinna Larsen ha denunciat en diverses entrevistes l'assetjament que diu patir des de 2012, quan va eixir a la llum la seua relació després del viatge que van realitzar junts a Botswana, perquè no revelarà secrets d'Estat que, segons ella, l'acusen de tindre en el seu poder.

El regal del rei emèrit a Corinna 

D'altra banda, en la denúncia, Larsen insisteix que Joan Carles de Borbó li havia regalat 65 milions d'euros per a la seua manutenció i la dels seus fills, uns diners que s'investiga com a part d'una comissió irregular al rei emèrit entregat per l'Aràbia Saudita per la seua intermediació en l'AVE a la Meca.

Quan l'exmonarca li va demanar que retornarà aqueixos diners, Larsen es va negar. Segons declara, l'assetjament es va fer cada vegada major, fins al punt que, denúncia, ha perdut ingressos com a "consultora estratègica que treballa amb persones que compten amb un important patrimoni i amb empreses líders a tot el món".

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari