Destinen 105.000 euros per al sector dels c铆trics de la prov铆ncia de Castell贸

D'esta manera aposten per la viabilitat futura del sector
La Diputaci贸 de Castell贸 destina 105.000 euros per al sector dels c铆trics  | Val猫ncia Diari

Este 2020 s'invertiran 105.000 euros per a impulsar pol铆tiques orientades a garantir la viabilitat futura dels c铆trics de Castell贸 a trav茅s d'un programa d'investigaci贸 universit脿ria i un altre de promoci贸 internacional de les clementines de la prov铆ncia.

Per este motiu, la instituci贸 provincial secunda amb 80.000 euros un projecte que est脿 desenvolupant un equip investigador de la Universitat Jaume I (UJI), amb el que es pret茅n millorar el rendiment d'arbres a trav茅s de la implantaci贸 d'un fong en les arrels que els enfortir脿 i far脿 m茅s resistents enfront de plagues i pat貌gens externs.

脡s una iniciativa pensada per als c铆trics que s'espera que tamb茅 contribu茂sca a millorar la productivitat de les plantacions d'ametles i oliveres. L'objectiu 茅s 芦transitar cap a una citricultura molt m茅s rendible i sostenible, que requerisca un menor consum d'aigua i de fertilitzants, un projecte per a combatre el canvi clim脿tic禄, ha explicat el diputat de Desenvolupament Rural, Santi P茅rez.

Una viabilitat per al futur del sector

Segons Santi P茅rez, la Diputaci贸 de Castell贸 continuar脿 recolzant econ貌micament en 2021 i 2022 este projecte que desenvolupen els investigadors de l'UJI durant tres anys, 芦perqu猫 creiem que pot resultar de gran utilitat per a la viabilitat futura del sector禄.

Una viabilitat a la que la Diputaci贸 tamb茅 contribu茂x per la via de la promoci贸, activitat per a la que s'ha aprovat la subscripci贸 d'un conveni amb l'Associaci贸 Professional d'Exportadors de Fruits de la Prov铆ncia de Castell贸 (ASOCIEX) per valor de 25.000 euros.

L'objectiu de la iniciativa 茅s la promoci贸 i la consolidaci贸 de les clementines de la prov铆ncia en la fira Fruit Log铆stica de Berl铆n, a dem茅s d'obrir nous mercats. La representaci贸 castellonenca acudix  a la principal fira internacional de productes agroalimentaris agrupada davall la marca 鈥楥astell贸 Clementines鈥.

Tamb茅 pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Primers artistes confirmats per al nou festival que se celebrar脿 en Val猫ncia" "Tornen a Val猫ncia tres estudiants Erasmus pel coronavirus"