La Diputació i la AECC s'uneixen per a convertir les platges de Castelló en espais lliures de fum

El projecte té com a objectiu eliminar el tabac dels espais turístics per a prevenir el tabaquisme i els seus efectes negatius

La Diputació de Castelló, a través del Patronat Provincial de Turisme, impulsarà de manera conjunta amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) un programa de sensibilització dirigit a ajuntaments de municipis turístics de la província perquè amplien els espais i platges lliures de fum.

La diputada de Turisme, Virginia Martí, està treballant estretament amb la AECC per a "formalitzar en el més breu espai de temps" este programa "perquè puga implementar-se este mateix estiu". Així ho va manifestar la mateixa responsable del Patronat de Turisme en la reunió que va mantenir esta mateixa setmana amb la gerent de la AECC Castelló, Salomé Esteller.

Segons l'acord, la Diputació serà qui assumirà la direcció d'esta iniciativa, aprofitant la seva relació directa amb els ajuntaments, mentre que la AECC s'encarregarà del desplegament de la campanya de sensibilització a través del seu personal tècnic.

La finalitat de tot això és que els ens locals facen seu el missatge que "hem d'avançar en la promoció dels espais lliures de fum no sols per a evitar la propagació de la Covid-19, sinó també per a prevenir el tabaquisme i els seus efectes negatius en les persones", ha afegit la diputada. El focus d'esta acció posarà a les platges i recursos turístics, places, parcs i espais públics en general.

Esteller ha explicat que "gràcies a l'impuls d'este programa, els tècnics de l'associació oferiran als municipis turístics de la província un servei de formació i capacitació que els donarà les claus per a desenvolupar el pla, material divulgatiu de referència i el benefici de participar en les accions de comunicació que des de l'associació i el patronat es puguen dur a terme".

Virginia Martí ha afirmat que "la sensibilitat social en esta matèria ha crescut en els últims temps degut, en gran manera, a la pandèmia de coronavirus, però també pel desenvolupament de nous hàbits saludables entre la nostra societat". Per això, ha prosseguit, "fa falta que els nostres destins s'adapten i milloren la gestió dels espais públics en esta qüestió".

Reunió amb la vicepresidència Patrícia Porta

A més de l'àrea de Turisme, este pla també involucrarà a la Vicepresidència de Benestar Social. Esta col·laboració s'ha tancat esta mateixa setmana en una reunió entre Salomé Esteller i la vicepresidenta Patrícia Porta, qui s'ha compromés a fer de nexe d'unió entre municipis i associacions i la AECC perquè gradualment s'elimine el fum del tabac dels espais públics.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El secretari d'organització del PSPV-PSOE critica que el PP" "Sanitat registra 212 nous casos de coronavirus i 122 altes en la Comunitat Valenciana"