INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

La Diputació d'Alacant crea una llista de reproducció en Youtube per a «fer més suportable» l'aïllament

Hi ha 3 categories diferents
Canal de Yotube de la Diputació | Diputació d'Alacant

 

La Diputació d'Alacant ha creat una llista de reproducció en el seu canal de YouTube amb 60 hores de continguts per a què els usuaris puguen vore de manera gratuïta els documentals i reportatges culturals de la institució provincial i «fer més suportable l'aïllament domiciliari» que ha propiciat la propagació del coronavirus. La llista de reproducció compta amb l'etiqueta #yomequedoencasaconladipu.

 

En total, hi ha més de 60 hores de reproducció dividides en tres blocs -Grans Documentals, Festa a Festa i Museus- que inclouen reportatges en castellà, valencià i anglés de diferents temàtica.

 

Per exemple, 'La catedral de les sis cordes' oferix un complet recorregut per la història i evolució d'este instrument; 'Azorín. La imatge i la paraula' repassa la vida i obra d'un dels millors escriptors de la literatura espanyola; o, 'Alacant Herència Mediterrània. Paisatges infinits en el plat' destaca la qualitat de la gastronomia de la província.

 

Vore les festes típiques d'Alacant

A demés, #yomequedoencasaconladipu inclou una sèrie dedicada a les festes populars del territori, amb celebracions tan significatives com els Moros i Cristians d'Alcoi, Crevillent i Calp, i una altra amb reportatges sobre el Museu Arqueològic d'Alacant -MARQ- i el Museu de Belles arts Gravina -MUBAG-.

 

L'Àrea d'Imatge i Promoció de la Diputació d'Alacant ha sigut l'encarregada d'elaborar tots els treballs audiovisuals que integren esta atractiva proposada que periòdicament s'actualitzarà amb la incorporació de nous continguts de reproducció.

 

Els centres culturals i museus dependents de la Diputació d'Alacant també desenvolupen a través de les seues xarxes socials diferents iniciatives per a oferir als ciutadans una forma alternativa d'oci. En este sentit, destaca l'activitat online que ha iniciat el MUBAG en les seues xarxes socials per a mostrar i comentar diàriament, de dilluns a divendres, les obres de la seua col·lecció permanent. El MARQ també està inserint contingut en les seues xarxes socials de caràcter divulgatiu.

 

Per la seua part, l'ADDA va iniciar el diumenge l'emissió d'un cicle de vídeo-concerts d'estrena d'accés gratuït a través de les xarxes socials. La selecció, interpretada per l'orquestra ADDA·Simfònica dirigida per Josep Vicent, inclou una peça musical de Manuel de Falla, dedicada a tot el personal sanitari, i un fragment de 'Pavana', de Maurice Ravel, en homenatge als afectats pel coronavirus, disponible des de fa un parell de dies.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Més notícies de la categoria Actualitat