La Diputació de Castelló combatrà la despoblació ajudant als majors

Concretament es construirà una residència i un centre de majors a Albocàsser per 236.556,97 euros

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, s'ha desplaçat fins a Albocàsser, localitat en la qual al costat de l'alcaldessa, María Isabel Albalat, i la regidora de Benestar Social i Igualtat, Alina Covaci, ha visitat els terrenys de la futura residència i el centre de dia de persones majors que la Generalitat Valenciana ha inclòs en el Pla Convivint d'infraestructures de serveis socials per al període 2021-2025.

En paraules de Puerta "és una gran notícia per a este poble i per a la comarca de l'Alt Maestrat", a més "d'una satisfacció per a l'equip de govern de la Diputació progressista de Castelló, que ha treballat braç a braç amb la Conselleria de Polítiques Inclusives, reivindicant la necessitat d'escometre la construcció d'esta mena de recursos en el Departament 1 Els Ports-Maestrat".

Puerta i Albalat també han coincidit en assenyalar que la residència i el centre de dia seran fonamentals "i suposen una eficaç eina per a combatre el despoblament i millorar la qualitat de vida d'una àrea geogràfica amb una població envellida". Ambdues han visitat les instal·lacions del Centre de Desenvolupament Rural, el Centre Cedes de la Diputació, el club de la tercera edat i el Servei de Promoció de l'Autonomia Personal (antiga unitat de respir).


La vicepresidenta ha explicat que ha sigut una visita "molt productiva, en la qual s'ha fet un repàs a les necessitats existents al poble" i s'ha incidit "en la voluntat de continuar aprofundint en la col·laboració entre les dos institucions", que es va substanciar en 2020 amb l'aprovació per part de la Diputació de subvencions per a Albocàsser per valor de 236.556,97 euros, la major part dels quals, 209.216,98 euros, es van destinar a les arques de l'ajuntament per a la realització d'obres i prestació de serveis.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Queden encara 147 dies: La notícia que ha donat la Moncloa a milions de treballadors" "Els canvis en la factura de la llum que t'afectaran directament"