La Diputació conclou la recuperació del marge dret del riu Magre en l'Alcúdia

La Diputació ha subvencionat 30.394,98 euros que suposen el 80% del total
Acaben els treballs de recuperació del riu Magre | Google Maps

L'àrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha fet les obres de recuperació paisatgística del marge dret del riu Magre en el terme municipal de l'Alcúdia, en la Ribera (València), dins del programa de recuperació d'espais degradats de la institució provincial.

La vicepresidenta i responsable de l'àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, ha visitat les actuacions fetes en la zona verda, que han comptat amb un pressupost de 48.399,659 euros, dels que la Diputació ha subvencionat 30.394,98 euros que suposen el 80% del total, mentres que l'Ajuntament ha assumit el 20% restant amb 7.598,94 euros.

Els treballs han consistit, principalment, en recuperar i netejar un passeig d'aproximadament 2.700 metres pel marge dret del riu Magre i, com explica Maria Josep Amigó «amb les actuacions fetes s'ha recuperat una zona verda de gran potencial paisatgístic per a integrar-la en l'entorn natural i urbà. Es tracta d'un projecte de recuperació mediambiental paisatgística i de posada en valor d'uns actius naturals fins ara desaprofitats, plantejant una sèrie d'actuacions integrades en el paisatge, recuperant les espècies autòctones existents i usant materials de l'entorn».

Millores en la senda del riu

Les actuacions s'han centrat en dos àrees. D'una banda, la relativa a les actuacions necessàries per a la materialització de la senda per als vianants orientades a configurar un camí amb continuïtat, còmode i segur. I per un altre, les actuacions centrades en la zona de la ribera del riu limítrofa a la senda, a on les faenes han sigut destinades a afavorir l'accés al camí, recuperar els espais degradats i millorar la qualitat visual del recorregut que configura la mateixa senda, amb faenes de neteja i condicionament de la via i accessos al riu, a demés de l'eliminació de plantes invasores en l'entorn.

Amb la recuperació paisatgística s'incrementen les possibilitats d'ús lúdic de la zona, millorant l'estat de la senda i possibilitant les vistes a la làmina d'aigua. Este paratge comunica amb una zona d'oci situada en el límit del riu, també en el marge dret, i ha permés crear una xarxa d'espais d'esplai per a la població del municipi de l'Alcúdia i voltants.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram