La Diputació de València ajudarà a les famílies més vulnerables del Racó d'Ademús

L'entitat, que treballa amb la Creu Roja, ja ha actuat en la Vall d'Albaida i els Serrans
Ajudes per a les localitats de la comarca | Cedida

La Diputació de València i Creu Roja han posat en marxa enguany el projecte d'‘Acompanyament en processos d'inclusió’ a les comarques de la Vall d'Albaida, els Serrans i el Racó d'Ademús, amb l'objectiu d’ajudar a les famílies més vulnerables, reforçar els servicis socials existents i impulsar l'acció social en el marc de la pandèmia, especialment en municipis amb menys de 5.000 habitants.

Les activitats ja s'han iniciat en les comarques de la Vall d'Albaida i els Serrans amb un primer balanç de 642 intervencions individualitzades en 31 municipis. Esta setmana Creu Roja Espanyola ha començat les activitats en el Racó d'Ademús en una reunió que ha comptat amb la participació de màxims representants de les 7 localitats de la zona.

La reunió celebrada este dimarts en Casas Altas ha comptat amb l'alcaldessa de Torrebaja, Mª Carmen Villanueva, l'alcaldessa de Vallanca, Ruth Sánchez, l'alcalde de Castielfabib, Eduardo Aguilar, i la presidenta de l'Assemblea Veïnal de Puebla de San Miguel, Eva Mª Azcutia. Per part de Creu Roja, han assistit el president de Creu Roja Espanyola a Utiel, Ramón Díaz, la directora provincial d'Intervenció Social de Creu Roja a València, Cuca Cuadrado, la directora tècnica local de Creu Roja a Utiel, Lídia García, i la tècnica d'Intervenció Social i Ocupació, Paula Hernández.

També es faran tallers i activitats

Creu Roja Espanyola i Diputació de València tenen previst fer en el Racó d'Ademús activitats dirigides a persones majors, cuidadors i promoció del bon tracte cap a les persones amb edat. Un altre dels eixos fonamentals en esta comarca seran les accions dirigides a persones i famílies en situació de vulnerabilitat, a través de sessions a on abordaran estratègies d'estalvi domèstic, reducció de consum d'energia, a demés de potenciar l'activació social i personal. També està prevista la celebració d'una jornada d'assessorament als professionals municipals en matèria d'estrangeria, igualtat i violència de gènere.

El projecte de la Diputació de València i Creu Roja Espanyola es va formalitzar en agost per a impulsar l'acció social en el marc de la pandèmia. A demés de la intervenció personalitzada que ja s'ha iniciat en 31 municipis, està prevista l'organització d'un total de 313 tallers i activitats grupals a les comarques de Vall d’Albaida, els Serrans i el Racó d'Ademús.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: El Papa Francesc, a favor de les unions civils per a parelles LGTBI" "Godella organitza un taller sobre l'ús de noves tecnologies per a trobar feina"