Educació crea una guia perquè els docents elaboren continguts digitals accessibles per a tot l'alumnat

Vicent Marzà ha comentat que «l'accés a les tecnologies de la informació i la comunicació forma part del dret universal que ha de garantir l'escola valenciana equitativa i inclusiva»
La guia és accessible per a tots | Europa Press

La Conselleria d'Educació ha publicat, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, una guia d'accessibilitat a les TIC amb recomanacions i consells, tant per a l'elaboració de continguts digitals, com per a l'ús de les opcions d'accessibilitat més comunes que els diferents sistemes operatius posen al nostre abast.

El titular d'eixe departament de la Generalitat, Vicent Marzà, ha comentat que «l'accés a les tecnologies de la informació i la comunicació forma part del dret universal que ha de garantir l'escola valenciana equitativa i inclusiva que estem construint, en el que cap alumne ha de tindre impediments per a usar estes eines educatives de treball».

El document ha sigut elaborat per la Direcció General d'Inclusió Educativa i orienta als equips docents en les múltiples possibilitats de transformació, interconnexió, representació i expressió que oferixen les TIC perquè tot l'alumnat, tinga les característiques que tinga, puga accedir a elles.

Com i a on adquirir la guia

D'esta forma, d'una banda, presenta una sèrie de consells per a l'elaboració de continguts digitals accessibles; i per l'altra, les opcions d'accessibilitat més comunes dels diferents sistemes operatius. «La combinació dels dos --explica la directora general d'Inclusió Educativa, Raquel Andrés-- pot millorar notablement l'experiència d'ús: per a una part de l'alumnat resulten imprescindibles, per uns altres, major confortabilitat».

«El disseny de continguts digitals accessibles i l'ús de les opcions d'accessibilitat dels sistemes operatius poden contribuir al fet que les persones usuàries del 'programari' específic i/o productes de suport participen i aprenguen amb major autonomia», recalca Andrés en un comunicat.

La guia, que és d'accés lliure per a tota la comunitat educativa, es pot descarregar en l'apartat de publicacions del web d'Inclusió Educativa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Detecten el 1r cas de reinfecció per Covid-19 en Espanya: Contagi en abril i setembre" "Comencen les obres del nou centre sociosanitari de Gandia"