Les empreses podran negar-se a contractar a qui no es vacune

Ho ha afirmat la presidenta del Comité Econòmic i Social Europeu (CESSAMENT), Christa Schweng
Les empreses poden negar-se a contractar a qui no es vacune | Europa Press

La presidenta del Comité Econòmic i Social Europeu (CESSAMENT), Christa Schweng, diu que «evidentment és possible» que les empreses eviten contractar a un treballador si no vol vacunar-se contra el Covid-19. «Com a empresari, puc decidir amb qui signe un contracte», diu la presidenta d'este òrgan consultiu de la Unió Europea, que emet dictàmens a les institucions comunitàries en representació d'empresaris, treballadors i organitzacions de la societat civil.

«El treballador -diu Schweng- pot decidir si vol treballar (per a l'empresa) o no» en cas que s'exigisca la vacuna per a signar un contracte, encara que «s'hauria de vore si un empresari vol només a persones vacunades en la seua empresa."No sé el que faran», comenta.

Davant de les campanyes de vacunació que comencen a presentar els governs europeus, la presidenta del CESSAMENT no creu que la injecció haja de ser obligatòria, «perquè una vacuna és un atac i cada un ha de decidir individualment si el vol o no per a si mateix».

I opina que els primers que han de rebre-la són el personal sanitari, «perquè és qui més fàcilment està en contacte amb els pacients», i la població de risc d'edat avançada.

Contractes amb les farmacèutiques

Schweng diu que «els contractes de la Comissió Europea (CE) amb les farmacèutiques per a garantir vacunes per a tota Europa» han sigut «una bona idea, perquè amb l'actuació individual dels Estats membres mai haguera funcionat tan bé». Brussel·les ha tancat acords amb Pfizer i BioNTech, AstraZeneca, Sanofi-GSK i Johnson & Johnson i ha conclòs converses amb CureVac i Moderna.

Totes les vacunes hauran de rebre abans l'aprovació de l'Agència Europea del Medicament (EMA, per les seues sigles en anglés), que ja ha dit que no preveu avaluar-les, com prompte, abans de cap d'any.

«Esta crisi ha demostrat l'important que és Europa i (...) la cooperació europea» i «és ací a on diem que es necessita una Unió Europea de la Salut», comenta Schweng, just un mes després d'assumir el lloc en CESSAMENT, després de 22 anys en l'organització.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La pluja i la calamarsa, protagonistes del temporal en el territori valencià" "El bo social de l'EMT s'amplia a totes les rendes baixes"