Neguen l'entrada de Puigdemont al Parlament europeu

Segons el diari francés 'Libération', el PPE ha demanat que es prohibira la seua entrada perquè no han pres jurament sobre la Constitució espanyola
Neguen l'entrada de Puigdemont en el Parlament Europeu | València Diari

 

Segons avança el diari francés 'Libération' i confirma 'El Nacional', el Parlament europeu ha impedit esta vesprada a l'expresident català Carles Puigdemont i al conseller Toni Comín accedir a l'hemicicle. La decisió ha sigut atribuïda al Partit Popular Europeu, en el que hi ha el PP. 

Jean Quatremer, periodista del 'Libértion' i un dels degans de la informació europea deia: «Urgent: El Parlament europeu acaba de rebutjar l'accés dels independentistes catalans Carles Puigdemont i Toni Comín, elegits en les eleccions europees. Argument: no han prestat jurament sobre la Constitució espanyola. Però cap dels electes espanyols l'ha prestada». El periodista ha acabat el seu tuit afirmant: «El PPE en acció».

D'esta manera pot impedir la JEC que Puigdemont s'assente en l'Eurocambra

Mentres fonts del partit de Puigdemont intenten explicar que no caldrà que vinga a Espanya per a constituir-se com a eurodiputat, la Junta Electoral Central assegura poder evitar que ho siga. L'òrgan és qui s'encarrega d'enviar a les institucions europees el llistat d'eurodiputats definitius que representaran a Espanya els següents cinc anys en Europa. I assegura que exclourà els noms de Puigdemont i Comín si no es presenten en Madrid a arreplegar l'acta.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: La germana del rei confirma la pitjor notícia possible" "ALERTA ALACANT: 84 xiquets en protocol de meningitis en Elx"