L'ERTE de Ford en la planta d'Almussafes es prorroga un mes més, fins a gener

El president del Comité d'empresa, Carlos Faubel, ha manifestat que la situació «comença a ser bastant preocupant»
L'ERTE s'allarga un mes més | Europa Press

L'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTE) de Ford en la planta d'Almussafes, en la Ribera (València), es prorrogarà un mes més, fins al 31 de gener de 2021, i contempla catorze dies d'atur en fabricació de cotxes repartits en els mesos de novembre, desembre i gener.

L'acord per a eixa extensió de l'ERTE que està en vigor en la planta, només signat pel sindicat majoritari UGT, recull tres dies d'atur este mes (9, 16 i 23) i traslladar els dies de suspensió previstos en muntatge de motors per al 20 i 27 a les jornades del 16 i 23 per a fer-les coincidir, segons informen fonts sindicals. La resta de dies afectats seran el 7, 21, 22 i 23 de desembre, i 4, 5, 11, 12, 18, 19 i 25 de gener de 2021.

El president del Comité d'empresa, Carlos Faubel, ha manifestat a EFE que la situació «comença a ser bastant preocupant», ja que l'actual ERTE ha conclòs els dies d'aplicació en la planta de fabricació de vehicles -encara queden dies d'atur per a la planta de motors- però es prorroga, i s'acaba de liquidar un ERE per a 350 treballadors.

UGT ha demanat a l'empresa que trasllade els plans de producció per a 2021 dins de la conjuntura complexa que s'està vivint, i l'empresa s'ha compromés a presentar la planificació abans que finalitze el primer trimestre de l'any després d'estudiar l'impacte de la pandèmia, la situació econòmica i del mercat, ha assenyalat Faubel.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Oliva treballa en el projecte 'Innova Parc' per a millorar els parcs infantils" "Demanen al Consell «cancel·lar» l'activitat lectiva pels brots de Covid-19"