Alumnes de selectivitat protesten per l’examen «més difícil de tots els anys»

Els alumnes valencians van començar ahir la selectivitat | ACN

 

Els alumnes de selectivitat d’este juny de 2019 s’han alçat en peu de guerra contra la Conselleria d’Educació. Ahir, el primer dia que començaven els exàmens, van haver de fer la prova de Matemàtiques II –la prova de matemàtiques difícils– i molts van trobar que el nivell que se’ls demanava era molt superior als coneiximents que se’ls havia donat durant el curs. Per això s’han organitzat exigint solucions. En menys de 24 hores ja han arreplegat 27.000 firmes, i pujant.

 

Rubén Garcia Ferrer, la vesprada de la prova, va acudir a la plataforma per a reunir firmes ‘change.org’ i va iniciar una petició «Busquem solucions davant de l’examen més difícil de Matemàtiques II de selectivitat de la Comunitat Valenciana. Es tracta de l’examen més difícil de tots els anys. Exigim solucions ja.» indica en el seu comunicat, al mateix temps que adjunta l’examen. És la primera maniobra per a demanar la intervenció de la Conselleria davant d’un examen que troba injust. Els suports no paren d’arribar-li.

 

Exàmens Selectivitat Matemàtiques II

Els exàmens que han provocat la reacció dels estudiants valencians | Generalitat Valenciana

 

La Comissió Gestora ho valora com a «desproporcionat»

Des de la Comissió Gestora dels Processos d’Accés i Preinscripció valoren la reacció com a «desproporcionada». En primer lloc, perquè els alumnes convocats a l’examen n’eren 10.000 (en tota la selectivitat en són 20.000). Per tant, si ja hi ha quasi 30.000 firmants, ho estan fent per «simpatia», en paraules de Toni Gil, secretari de la Comissió.

 

A més, també remarca que l’examen està d’acord amb el currículum de 2n de batxillerat i que s’establix en una comissió amb membres de les 5 universitats públiques valencianes i professors d’institut. I recorda que l’any passat es va produir una protesta pública igual i que el malestar va acabar quan van eixir les notes, ja que la persona que l’havia promoguda en el seu moment va traure un 10.

 

Gil relaciona la magnitud del debat amb «els nervis» propis d’esta classe de proves i a l’acció multiplicadora de les xarxes socials. I tranquil·litza recordant que sempre hi ha la possibilitat de reclamar i, fins i tot, demanar una segona correcció, quan les notes es facen públiques.

ÚLTIMES NOTÍCIES