La Fira de les comarques acosta l’oferta turística dels municipis valencians a la capital del Túria

Els municipis valencians reivindiquen el seu patrimoni, cultura i tradicions durant la Fira de les comarques organitzada per la Diputació i que, per primera vegada, se celebra en la plaça de l’Ajuntament de València.

Experiències turístiques

L’esdeveniment permet conéixer les experiències turístiques globals de tot el territori, que inclouen gastronomia i escapades a espais naturals, i pretenen alçar-se com a “motor per a reactivar l’economia després de la pandèmia“, ha explicat la Diputació de València en un comunicat.

Coneix totes les rutes dels pobles de la mancomunitat i la provincia de València

Més de 40 ajuntaments de la província, una desena de mancomunitats i una vintena d’empreses del sector turístic protagonitzen la Fira i s’han desplaçat este dissabte fins al cor de la ciutat, on han acudit també el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; el diputat de Turisme, Jordi Mayor, diputades i diputats provincials i alcaldes i alcaldesses de les localitats participants en este aparador de l’oferta turística dels pobles i comarques valencianes.

“Este cap de setmana celebrem el primer esdeveniment turístic després de la pandèmia, la qual cosa demostra que este tipus de certàmens és compatible amb la seguretat de les persones”, ha assenyalat Gaspar, qui s’ha sumat a la reivindicació del municipalisme “donant a conéixer el millor que tenen i posant de manifest el paper que poden jugar en la recuperació econòmica“.

Canvi d’ubicació de la Fira

Per part seua, el responsable provincial de Turisme, Jordi Mayor, ha explicat que el canvi d’ubicació de la Fira, en la seua tornada a la presencialitat després de l’edició en línia del passat any, es deu al “Mayor espai disponible per a garantir les mesures de seguretat que ens recomanen les autoritats sanitàries“. Mayor ha agraït la participació en el certamen als prop de 90 expositors que romandran oberts fins a la tard-nit del diumenge en la Plaça de l’Ajuntament de València.

Demostracions gastronòmiques, balls i denses tradicionals

La Fira de les comarques ofereix demostracions gastronòmiques, balls i danses tradicionals, espectacles circenses i infantils i actuacions musicals, i pot visitar-se este dissabte fins a les 21.00 hores i el diumenge de 10 a 15 i de 16.30 a 20 hores.

Rutes accessibles per a persones amb discapacitat

A més de les corporacions locals, també ha estat present la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat Valenciana (COCEMFE CV), que ha presentat este dissabte un total de sis rutes accessibles i inclusives a la província de València.

Estes propostes formen part del projecte ‘La Comunitat Valenciana, també per a la teua‘, que duu a terme en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana per a l’impuls del turisme accessible i inclusiu en el territori, ha explicat la confederació en un comunicat.

En este acte, realitzat en l’escenari principal del certamen, l’entitat d’utilitat pública ha detallat rutes de temàtiques diverses com la fallera, musical, científica i ecològica en un acte conduït pel copresentador del programa SER Viatgers Comunitat Valenciana, Santiago Botella, i amenitzat pel col·laborador del programa radiofònic Camina Ja, Keru Sánchez.

D’esta manera, les persones assistents han pogut conéixer les rutes ‘L’Art del Ninot’, ‘La València Científica’, ‘Del cuc de Seda a l’Espolí’, la ‘València Musical’, ‘L’Albufera i el Cultiu de l’Arròs’ i ‘La Fauna Pròxima’; totes elles dissenyades per a garantir itineraris i vistes sense barreres gràcies a la col·laboració d’empreses i institucions públiques.

COCEMFE CV serà present durant tot el certamen en un estand per a oferir informació tant de sobre la guia turística que recull estes rutes com sobre l’aplicació mòbil AccTUR, una eina destinada a responsables d’hotels, restaurants, museus o parcs temàtics amb l’objectiu que puguen avaluar l’accessibilitat dels seus recursos turístics.

El president de COCEMFE CV, Juan Mondéjar, ha destacat la implicació tant de l’administració pública com del sector turístic: “Accesibilizar recursos turístics que no són visitables per les persones amb discapacitat és l’objectiu d’esta iniciativa, que és possible gràcies a la implicació de moltes persones que creen en l’accessibilitat com un fet diferencial de qualitat i com una oportunitat per a ampliar els seus serveis a més públics. Tot això des d’una perspectiva de Drets Humans que persegueix derrocar barreres no sols físiques sinó també actitudinals per a un tracte adequat al col·lectiu“, ha explicat.

ÚLTIMES NOTÍCIES