Ford Almussafes paralitza la producció amb un ERTO «sense data de tornada»

La multinacional para la producció en tota Europa pel coronavirus
Ford Almussafes para la producció «sense data de tornada» | À Punt

 

La direcció de Ford Almussafes ha plantejat als sindicats un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) «per força major», amb caràcter retroactiu, a comptar des de dilluns passat, 16 de març, que paralitzarà la producció en la planta valenciana fins que la situació provocada per l'expansió del Covid-19 torne a la normalitat, segons han informat fonts sindicals.

 

La companyia automobilística ha anunciat esta decisió als sindicats en una reunió en la que ha exposat la decisió de paralitzar a partir del pròxim dijous, 19 de març, i durant «les pròximes setmanes», les seues plantes de producció de vehicles i motors en tota Europa, amb l'objectiu d'evitar l'expansió del brot de coronavirus. «Si bé l'impacte del coronavirus fins ara en les nostres instal·lacions ha sigut limitat, els seus efectes en els nostres empleats, distribuïdors, proveïdors i clients, i en la societat europea en general, no tenen precedents», ha assenyalat el president de Ford en Europa, Stuart Rowley.

 

ERTO urgent en la planta valenciana

En el cas de la planta valenciana, immersa en les negociacions d'un ERO de caràcter extintiu plantejat per a 410 persones, la direcció havia posposat les converses sobre este tema arran de la crisi del Covid-19 i havia decidit tancar la fàbrica una setmana completa des de dilluns passat, per a evitar la propagació del virus, que en l'entorn de la factoria ja ha registrat tres casos positius.

 

En este escenari, des de la Unió General de Treballadors (UGT), sindicat majoritari en la planta, s'havia oferit la possibilitat d'«avançar les vacacions de Setmana Santa» per a parar també la següent setmana donada l'«emergència» del moment. A pesar d'això, la marca ha decidit finalment presentar un ERTO urgent. Des d'UGT, el seu portaveu, Carlos Faubel, també president del Comité d'Empresa, ha lamentat que la seua proposta d'avançament de vacacions no haja servit per a solucionar una «situació de gravetat incalculable».

 

«D'haver-se adoptat, hauria servit per a garantir el 100% dels salaris, la normalitat del seu cobrament, ja que l'Administració es troba saturada d'ERTO i també per a assegurar l'èxit del Kuga, clau per al nostre futur», apunta el sindicat. En tot cas, Faubel espera que l'automobilística no aprofite per a «traure avantatge» i defensa que este ERTO tinga «les mateixes condicions salarials que els anteriorment negociats». La direcció ha dit que no tindrà resposta per al complement salarial fins divendres que ve, ha apuntat el líder sindical.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!