Ford Almussafes planteja un ERO per a un total de 630 treballadors

Es preveu que desaparega el torn de nit
El pròxim 30 de març es reunirà el Comité d'Empresa Europeu | Europa Press

La direcció de Ford Almussafes, en la comarca de la Ribera Baixa (València),riber ha plantejat este dilluns als sindicats un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per a 630 treballadors de les plantes BAO (de fabricació de vehicles) que podria portar a la desaparició del torn de nit, segons han informat fonts sindicals.

La companyia argumenta que és necessari reduir la producció de manera estructural en uns 280 cotxes diaris i justifica la decisió en una caiguda de la demanda europea i sobretot de la venda de models que fabrica la planta valenciana com el S-Max, el Galaxy o el Mondeo. Tot això, ha afegit, en un context marcat per crisi de la Covid-19, el Brexit i l'existència d'incertesa en els compradors a l'hora de triar entre models híbrids o de combustió, han explicat des dels sindicats.

Davant l'anunci, el president del Comité d'Empresa i portaveu el sindicat majoritari UGT, Carlos Faubel, ha demanat un recés de 15 dies per a poder estudiar la situació abans d'iniciar les negociacions i no abordar este volum d'acomiadaments «de pressa i a la carrera», sinó esperar fins a després de Setmana Santa, una cosa a la que s'han sumat la resta de sindicats.

al tindre en compte, ha apuntat Faubel, que el pròxim 30 de març es reunirà el Comité d'Empresa Europeu i abordarà la situació en tot el continent i el dia següent, el 31 de març, ha acordat reunir-se el Comité d'Empresa de Ford Almussafes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Gandia treballa per a potenciar la participació ciutadana en els barris" "Els punts habilitats ja estan preparats per a l'inici de la vacunació dels docents"