Un forense del ‘crim d’Alcàsser’: «Hi havia dos pèls més que no eren d’Anglés i Ricart»

Desirée, Miriam i Antonia, les tres xiquetes van ser assassinades en 1992 | Cedida

 

Podrien no ser Miguel Ricart i Antonio Anglés els únics implicats en el ‘crim d’Alcàsser’? És una teoria que han plantejat més d’una vegada algun mitjà de comunicació i investigadors i que ara podria agafar força gràcies a les declaracions de Luis Frontela, un reconegut forense que va participar en l’anàlisi de les restes biològiques trobades durant la investigació.

 

El prestigiós, i alhora controvertit, expert en medicina legal ha participat en alguns dels casos més mediàtics del nostre país en l’els últims 50 anys. A més d’en l’assassinat de les tres joves valencianes, el seu paper va ser clau en assassinats com el de la jove Sandra Palo o per a analitzar una de les víctimes de ‘El Arropiero’, el major assassí en sèrie del nostre país.

 

En una conversa mantinguda amb ‘El Español’, Frontela aporta noves dades sobre l’assassinat de Desirée, Miriam i Antonia l’any 1992. Així, doncs , explica que va analitzar diversos pèls durant el seu treball forense i que era evident que algun d’ells «no eren pèls dels dos homes als quals van inculpar».

Un encàrrec directe del secretari d’estat de Seguretat, Rafael Vera

La desaparició i posterior troballa dels cadàvers de les tres adolescents d’Alcàsser va ser un dels casos que va mantindre més en suspens a la societat espanyola dels anys noranta. Les tres amigues van tindre la mala sort de topar amb Ricart i Anglés la nit del 13 de novembre de 1992 quan feien autoestop per a anar de festa al poble veí de Catarroja.

Eixe seria l’últim dia que se les veuria amb vida. Després de més de dos mesos d’incertesa, van anar dos apicultors els que van trobar els seus cossos, desmembrats, en una zona de muntanya.

Fins ara Antonio Anglés i Miguel Ricart són els dos únics inculpats en el ‘crim d’Alcàsser’ | Cedida

 

Davant la revolta que havia provocat el cas, el llavors secretari d’Estat per a la Seguretat, Rafael Vera, va decidir fer partícep de la investigació a un dels millors professionals forenses del país, Luis Frontela.  «Luis, et necessitem, puja’t al primer avió i vine’ a València», relata ell mateix que li va dir el polític socialista.

Van poder quedar-se proves sense analitzar?

Un dels objectes que va poder analitzar va ser la catifa on van aparéixer les restes de les tres joves valencianes. Allí va poder extraure quatre pèls que van ser clau en la investigació. Dos d’ells, assegura sens dubte, pertanyien un a Antonio Anglés i un altre a Miguel Ricart. Lamenta, però, no haver pogut fer un treball «més exhaustiu del cabell».

En les seues declaracions, relata que des de la Comandància de la Guàrdia Civil li van exigir que «entregara eixes mostres». Afirma no saber que es van fer amb aquestes restes però per a ell és «evident» que els altres dos cabells que va trobar no eren «dels dos homes als quals van inculpar».

ÚLTIMES NOTÍCIES