Francesc Camps, processat per la construcció del circuit de Fórmula 1 de València

La magistrada del jutjat d'instrucció número 17 de València ha pres la decisió este divendres de matí
La jutgessa ha decidit processar l'expresident Francesc Camps | Europa Press

 

La jutgessa del Jutjat d'Instrucció número 17 de València ha decidit processar l'expresident de la Generalitat Francesc Camps; el que va ser el seu vicepresident Vicente Rambla; l'exconseller d'Infraestructures Mario Flores i altres càrrecs de l'Ens Gestor de la Xarxa de Transport i Ports de la Generalitat (GTP) i diversos empresaris, en la causa per la construcció del circuit urbà de la Fórmula 1 a València. Entre estos últims, se troba el representant de FCC Construcció S.A. José Mayor Oreja, germà de l'exministre Jaime Mayor Oreja.

 

La jutgessa manté que va ser Camps qui «va impulsar i va permetre» la construcció del circuit «amb l'única intenció de projectar la seua imatge», com a màxim representant de la Comunitat Valenciana, «al marge de les funcions pròpies» de la seua competència com a president. També ho va fer al marge de la legislació aplicable i «utilitzant indegudament els fons públics, alterant les dades i dates en documents d'expedients administratius».

 

També sosté que va donar «tractes de favor a determinades empreses que resultaven beneficiades d'adjudicacions públiques per donacions i entregues de diners» que indica que es van fer de forma «no altruista» sinó que ho van fer amb «caràcter finalista per a obtenir com a contrapartida adjudicacions irregulars».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!