La Generalitat estudia sancionar les entrades d'alcaldes en residències per «muntar un circ» amb la vacunació

Oltra ha posat l'accent que l'accés a estes instal·lacions està regulat «amb detall»

La mesura s'està plantejant | iStockPhoto (Teka77)

La vicepresidenta i consellera de Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha garantit este dimecres que la Generalitat estudia sancionar qualsevol entrada prohibida en residències de càrrecs públics que no siguen familiars, treballadors o proveïdors, les úniques excepcions que contempla la normativa actual.

«No poden muntar ací un circ amb les vacunes», ha recalcat als periodistes després dels casos d'alguns alcaldes o regidors que van accedir als centres per a difondre l'arribada de les primeres dosis en les últimes setmanes. Es tracta d'alguna cosa que va traslladar este dimarts a través d'una carta als alcaldes i als directors de residències, al marge de les investigacions obertes a alcaldes vacunats sense ser grup prioritari. 

Oltra ha posat l'accent que l'accés a estes instal·lacions està regulat «amb detall» i només poden entrar treballadors, proveïdors i visites de familiars o persones pròximes amb cita prèvia. «Una altra cosa és que la gent s'ho salte», ha lamentat.

«Un alcalde no pot anar allí amb totes les càmeres i micròfons»

Si es confirmen eixos casos, la Generalitat aplicarà les sancions que establix el decret llei d'agost a on «és molt clar que és una falta greu. No es pot fer: un alcalde no pot anar allí amb totes les càmeres i micròfons de televisió a fer-se fotos», ha recalcat, alguna cosa que veu de sentit comú.

La responsable de servicis socials ha garantit que «per descomptat, la Inspecció actuarà a on suposadament ha pogut passar i les sancions que es puguen derivar s'imposaran». «A ningú de l'equip de la Conselleria d'Igualtat se li ha ocorregut, quan tenim més ganes que ningú que estiguen vacunats. Què pinta ací un regidor com si la vacunació l'haguera inventada ell?», ha emfatitzat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Arriben els XXXIII Premis Literaris i d'Investigació del Piló de Burjassot" "Les noves mesures de l'Ajuntament de Godella per a frenar el Covid-19"