La Generalitat no descarta el confinament quirúrgic si hi ha contagi social

La consellera, Ana Barceló, ha assegurat que s'activaria en cas de contagi comunitari
La consellera de Sanitat, Ana Barceló, no ha descartat el confinament quirúrgic en casos de contagis socials | València Diari

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública no es planteja, «en absolut», decretar l'ús obligatori de la mascareta en espais públics com ha fet Catalunya, però no descarta aplicar el confinament quirúrgic d'una part de la població si es produïx un contagi social per coronavirus per a tractar d'«encapsular» el rebrot i evitar que s'estenga.

D'esta manera ho ha confirmat la consellera, Ana Barceló, en la primera roda de premsa presencial des de què es decretà l'estat d'alarma i en la que també ha explicat les mesures adoptades en relació a la nova normalitat en el territori valencià.

Barceló ha afirmat que no es plantegen l'ús obligatori de la mascareta perquè considera que és una mesura que no és necessària donada l'actual taxa de contagi: 1,72 casos per cada 100.000 habitants en els últims 7 dies, per davall de la taxa mitjana nacional (4,99).

No descarta el confinament quirúrgic

Per contra, sí que es recorrerà a «tots els mecanismes» possibles per a no perdre la traçabilitat d'un brot si hi ha un contagi comunitari, entre ells el confinament d'una part de la població com ha passat en Lleida amb la comarca del Segrià per a tractar d'«encapsular» el repunt.

A pesar d'aixó, la consellera de Sanitat ha destacat que tots els brots que s'han registrat en el territori valencià són familiars i no socials, inclòs el de Castelló, que afecta als membres de «tres famílies que es van reunir per a celebrar Sant Joan i que a demés es va produir com a conseqüència d'una persona que va vindre de Lleida, per tant és un cas important».

Per això, assegura que el confinament quirúrgic s'aplicaria en el cas que es detectara un contagi social que «impedisca fer un seguiment o quan es desconega el pacient zero, que no és la situació actual dels brots valencians». En eixe cas «sí que es poden utilitzar tots els mecanismes per a que eixe brot no traspasse i passe a ser major, però ara no és el cas», ha insistit.

Barceló ha confirmat que no s'ha detectat cap brot sorgit d'alguna festa de jóvens, encara que ha lamentat «les imàtgens gens gratificants que s'han vist de relaxació de mesures».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El 50% dels clients de Caixa Ontinyent utilitza majoritàriament canals digitals" "Un conegut científic valencià lidera una teràpia que reduïx la mortalitat per Covid"