La Generalitat podrà disposar de la sanitat privada i de las mútues contra el Covid-19

La resolució entra en vigor este divendres
La Generalitat podrà disposar de la sanitat privada i de las mútues contra el Covid-19 | Cedida

La Conselleria de Sanitat ha dictat una resolució per la que es posen a la disposició del Sistema Valencià de Salut els centres sanitaris privats i mútues d'accidents de treball, juntament amb el seu personal, per a poder ser usats en la lluita contra la pandèmia quan «no es puga atendre adequadament l'assistència».

La resolució, que entra en vigor este divendres després d'haver-se publicat en el Diari Oficial de la Generalitat, es mantindrà fins que la situació sanitària en relació amb el coronavirus «permeta la seua reconsideració i modificació o posar fi a esta».

La consellera de Sanitat podrà contractar totes les prestacions i servicis que siguen necessaris per a «remeiar la situació de greu perill que s'ha generat», sense necessitat de mediar una licitació conformement als principis reguladors de la contractació pública, d'acord amb el que es preveu en la disposició.

Disposar de recursos addicionals

La resolució exposa que, davant de la crisi sanitària generada pel Covid-19, i donada «la greu situació de sobrecàrrega assistencial que pot arribar a ser provocada» per la pandèmia, és «indispensable» poder disposar de recursos addicionals conforme resulte necessari, més enllà de les fórmules regulars ordinàries de vinculació sanitària en l'administració pública.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, explica que, valorada la situació actual, tenint en compte l'augment de la propagació del virus i l'augment de la demanda i pressió assistencial, és «necessari i imprescindible» poder disposar dels recursos de les entitats sanitàries de titularitat privada per a l'atenció de totes les patologies derivades o no del SARS-CoV-2.

D'altra banda, el Diari Oficial de la Generalitat publica també una resolució d'esta Conselleria per la que es delega en els directors i les directores dels centres de salut pública les competències per a decidir la destinació dels productes immobilitzats cautelarment, i per a la intervenció de mitjans materials i personals, davant d'un risc imminent i extraordinari per a la salut.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"URGENT: 293 localitats valencianes amb casos de coronavirus en els últimes tres dies" "CONFIRMAT: El territori valencià prorroga el tancament perimetral una setmana més"